De Croo probeert minister Lahbib (MR) te verdedigen tijdens hevig debat: "Het incident is gesloten”, Vooruit: “Dat is het voor ons niet”

UPDATE“Het incident is gesloten”: premier De Croo (Open Vld) probeerde donderdagnamiddag minister Hadja Lahbib (MR) te verdedigen tijdens een heftig vragenuurtje. Maar meerderheid noch oppositie nam genoegen met zijn uitleg. “Voor ons is dit incident niet gesloten”, reageerde Vooruit. Haar ontslag loert dus nog altijd om de hoek, maar MR-voorzitter Bouchez is de “politieke spelletjes beu” en was na het debat duidelijk: “Lahbib stapt niet op”.

104 reacties

  • Wilfried Vanden Berg

    10 maanden geleden
    De Croo heeft zijn eigen politiek graf gegraven , alleen beseft hij het nog niet .
  • oswald billiet

    10 maanden geleden
    De premier staat vandaag in een sterke positie. Hij weet dat de regering niet zal vallen over die paspoorten. Eigenlijk heeft hij gelijk wanneer hij zegt dat het incident gesloten is, althans voor hem. Voor hem is het ook niet belangrijk of Lahbib opstapt of niet. Hij blijft de premier, zelfs al heeft hij ter zake ook boter op zijn hoofd. De regering mag gewoon niet vallen voor de partijen.
  • Jean Donny

    10 maanden geleden
    Wie gelooft dit kliekje ongeregeld nog? Als liegen tegen de burgers dagelijkse kost wordt. Ze kunnen best de eer aan zichzelf houden het blunder boek is vol.
  • Marc Verlinden

    10 maanden geleden
    Zolang De Croo gesteund wordt door MR is dit onderwerp gesloten.
  • chris adriaenssen

    10 maanden geleden
    Wij hebben het gehad met jullie twee ophoepelen aub, maar het zal weer niet gebeuren, nog wachten tot de verkiezingen zeker, als wij zo zouden liegen op het werk krijgen win ook direct ontslag en dieleugenaars mogen blijven