© rr

Reuzegommer sleept YouTuber Acid voor de rechter

Een Reuzegommer is naar de rechtbank gestapt omwille van enkele video’s van Nathan Vandergunst, beter gekend als YouTuber Acid. Het gaat om een Reuzegommer die niet vervolgd werd voor de dood van Sanda Dia. Acid wordt door de familie van de Reuzegommer, die een restaurant uitbaten in het Antwerpse, rechtstreeks gedagvaard voor onder meer laster en eerroof.

cds,gjs,sgg

YouTuber Acid raakte zijn account begin juni een week kwijt nadat hij een video op YouTube geplaatst had waarin hij de identiteit van vier (ex-)leden van Reuzegom bekendmaakte, waaronder twee personen die op het proces rond de dood van Sanda Dia veroordeeld werden. Hij wilde de Reuzegom-leden naar eigen zeggen “cancelen” omdat ze volgens hem niet voldoende gestraft werden voor de dood van Sanda Dia. Volgens YouTube had hij daarmee de regels geschonden en dus werd zijn account tijdelijk geschorst.

Een week later poste hij opnieuw een video over Reuzegom met de titel Het spijt me Reuzegom, sorry. Maar verontschuldigen deed hij niet. Hij had het over een “woelige week”, waarin hij naar eigen zeggen eigenhandig de discussie over al dan niet voldoende bestraft zijn op gang heeft gebracht. Hij haalde ook uit naar de media en het gerecht, maar ook naar de advocaten van de Reuzegommers.

Rechtstreekse dagvaarding

Maar die video’s krijgen nu een juridisch staartje. De familie van een van de vier vernoemde Reuzegommers stapt naar het gerecht. Hun advocaat Wim De Colvenaer bevestigt het nieuws aan onze redactie. De Reuzegommer in kwestie werd niet vervolgd in de zaak rond de dood van Sanda Dia en werd dus ook niet veroordeeld. Hij en het restaurant van zijn ouders kwamen wel aan bod in de video’s van Acid. Het restaurant werd na de video’s geboycot, kreeg valse reservaties en negatieve recensies.

De Colvenaer diende daarom een rechtstreekse dagvaarding in voor laster en eerroof, belaging, elektronische belaging en haatspraak. De advocaat verwijst naar de twee video’s van Acid en een interview dat zijn advocaat gaf aan VTM. De zaak zal in september voor de rechtbank van Brugge gepleit worden. De Reuzegommer vraagt 1 euro provisoire schadevergoeding.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer