VTM/Sporza
Volledig scherm
© VTM/Sporza

KIJK. Evenepoel glijdt over de baan en komt in gracht terecht: “Ik draaide net iets te snel de bocht in”

Wat een anticlimax. Na amper drie minuten al mocht Remco Evenepoel (23) zijn titelaspiraties opbergen. Een bocht. Een schuiver. Een gracht. En weg episch duel met Wout van Aert. Weg driekleur. “Ik had enorm veel zin om me te ‘smijten’. (grijnst) Maar deed dat net iets teveel.”

25 reacties

  • Marika Peeters

    10 maanden geleden
    Dé Mont Ventoux beklimmer in de Tour'22? ah ja, toen het peloton een snipperdagje nam, geen bedreiging als 20ste in het klassement, met een groepje mindere goden vrijgeleide kreeg en wegens geen tegenstand van formaat, zijn berg alleen en op het gemakske kon beklimmen hé? Maar dat is wel dezelfde renner die in de RVZ, in de 3 bergetappe's enkele mokerslagen kreeg en aan de voet van elke berg, geparkeerd stond en als 60 ste op circa 10 tot 17 aan de finish kwam.
  • Benny Bertrant

    10 maanden geleden
    Wout Van Aert heeft wel een rit gewonnen op de Ventoux in Ronde van Frankrijk in zijn kampioen van België trui. Maar dat herinneren er zich precies niet veel meer.
  • Franciscus Willy Nuyts

    10 maanden geleden
    Kan niet bochten of dalen met benen als een parachute !
  • Danny Damiaens

    10 maanden geleden
    Wanneer het echt bergop gaat is het gedaan met het wk rennertje en afdalen is ook niet het sterkste punt van hem.
  • adri zuiderwijk

    10 maanden geleden
    Zowel voor Liliane als Dirk klimmen is een kwestie van wattage, iedereen met meer dan 400watt rijdt de Ventoux op in ça 1h10 en Remco doet daar in goede doen nog 50 watt bij net als Tadej en Vingegard..voor Wout niet weggelegd mits 5kg vermageren...