© ATV

TUI fly voegt met Gran Canaria nieuwe topbestemming toe aan Antwerps aanbod

Deurne -

Na Tenerife (Spanje), Kreta (Griekenland) en het Turkse Antalya heeft TUI fly een vierde nieuwe bestemming voor de luchthaven van Deurne gelanceerd: Gran Canaria. In november vertrekken de eerste vluchten. Het Spaanse eiland is een vaste waarde op het verlanglijstje van Belgische toeristen.

De nieuwe Embraer-toestellen die luchtvaartmaatschappij TUI fly vanaf dit jaar inzet op de luchthaven van Deurne, hebben met hun grotere actieradius een resem nieuwe bestemmingen binnen bereik gebracht. Na Tenerife komt er met Gran Canaria (Las Palmas) vanaf november een tweede Canarisch eiland bij, met vluchten op dinsdag en vrijdag. De goedkoopste heen- en terugvlucht vinden we voor een goeie 300 euro.

Het is al de vierde nieuwe bestemming die TUI fly in enkele maanden tijd naar Deurne haalt. “We bieden specifiek aan waar de Antwerpse markt om vraagt”, zegt woordvoerder Piet Demeyere. “Tenerife en Gran Canaria zijn twee van onze topbestemmingen, het hele jaar door. Op basis van de boekingen kunnen we zien dat er ook in Antwerpen grote interesse voor is.”

Net zoals bij andere populaire Spaanse bestemmingen gaat het op Antwerp Airport niet alleen om toeristen, maar ook om tweedeverblijvers. “Zeker bij Malaga en Alicante is dat een sterke groep. Ook voor de Canarische eilanden zien we een groeiend aantal reizigers dat enkel een vliegticket en geen hotel boekt”, zegt Demeyere.

Voorlopig is het Antwerpse huiswerk nu rond voor TUI fly. Nieuwe bestemmingen zitten niet onmiddellijk meer in de pijplijn.

 stv

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER