Tot nu toe ongeziene beelden opgedoken van crash Remco Evenepoel op BK tijdrijden: “Ik ging een tikkeltje over de limiet”

Het zou een clash van formaat worden, Remco Evenepoel tegen Wout van Aert op het BK tijdrijden. Maar na amper drie minuten ging het mis bij Evenepoel. De titelverdediger schoof onderuit op het kletsnatte parcours in Herzele en dook een beek in. Weg titeldroom.

Vincent Van Genechten, Gert Gysen

“Ik had er zin in”, aldus de wereldkampioen op de weg, die op dezelfde plek ten val kwam als Justine Ghekiere (AG Insurance–Soudal–Quick-Step). “Ondanks de regen, wat voor niemand leuk is op z’n technisch parcours met een tijdritfiets. Ik keek er echter naar uit om mij te smijten, maar ik heb me na de start misschien wat te hard gesmeten (lacht). Ik kwam niet aan mijn remmen en ik draaide niet verkeerd in dus, puur de natte weg. Ik was ook goed gestart en had vertrouwen. Ik was bereid om risico’s te nemen in de … Ik ben gewoon weggeschoven, dat kan gebeuren. Ik wist meteen dat het voorbij was, door één foutje, wat ook voor Wout gold natuurlijk. Het was dan ook nog eens de enige snelle bocht en die met het meeste kans om te vallen. Net een tikkeltje te veel over de limiet en ik lag in de beek.”

“Na de passage aan de aankomst riepen ze mij toe dat ik het podium nog kon halen en dus heb alles gegeven. Het vertrouwen kwam opnieuw wat meer terug en ik pakte mijn bochten beter, maar uiteindelijk geen podium. Jammer, maar ik heb het maximale gegeven ondanks de pech. Dat ik 46 km/u rijd? Dat toont aan dat het niet slecht was, met 45-50 seconden te hebben stilgestaan. Op gang geraken was ook moeilijk omdat het wat omhoog ging, ik raakte niet direct in het ritme. Voor de rest deed ik niks fout, maar zo hoort het: met vallen en opstaan.”

Eerst zondag, dan programma bespreken

Zondag wil Remco Evenepoel wel de nationale driekleur pakken.

“Het zal dan droger zijn als vandaag, maar het wordt een kermiskoers hé. Dat is de voorbije jaren altijd al zo geweest in België. Veel lokale rondjes, dus we zien wel. Het is bij Yves Lampaert thuis, dus die zal wel gemotiveerd zijn. En we hebben eindelijk een goeie sprinter in de ploeg. Dus we kunnen op hem (Tim Merlier, red.) gokken of op een aanval. We hebben dus meerdere kaarten en dat is de eerste keer. Een aanval van mij? Dat kan. De start is alleszins lastig, met rondjes zoals Gent-Wevelgem. Het zal pittig zijn en dus zullen we alert moeten zijn. We moeten vermijden dat er een gevaarlijke groep wegrijdt en daarna kunnen we mikken op de sprint. Ik denk dat Tim samen met Jasper Philipsen en Fabio Jakobsen de snelste sprinters ter wereld zijn, dus er kan een mooi duel komen. Ook nog met Wout erbij. Het kan alle kanten uit zondag.”

En nu? “We gaan mijn verdere programma bespreken”, klinkt het. “De Vuelta? Alles is open, maar ik moet het fysisch en mentaal aankunnen om opnieuw zo’n voorbereiding te doen zoals met de Giro. We zien wel, eerst zondag en dan een goeie stage gevolgd door San Sebastian en de WK’s. Binnen een periode van twee weken daarna zullen we beslissen. Het is zeker geen nee, maar ook geen ja. Alles kan nog.”

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen