Microsoft kruist de degens met regelgevers in de Amerikaanse rechtbank over overname Activision Blizzard

De Federal Trade Commission (FTC), de Amerikaanse concurrentiewaakhond, had bezwaar tegen de overname omdat het “Microsoft in staat zou stellen om concurrenten te onderdrukken”.

In het nieuws: De komende vijf dagen zullen alle partijen hun pleidooi houden.

Op 18 januari 2022 kondigde Microsoft aan Activision Blizzard te willen kopen voor 68,7 miljard dollar. De Amerikaanse en Britse concurrentiewaakhonden zijn tegen, Europa keurde het goed onder voorwaarden.

  • Vandaag komen de partijen hun standpunten verdedigen. De advocaten van de FTC zullen proberen aantonen dat Microsoft een oneerlijk voordeel tegenover concurrenten zou hebben, indien de overname doorgaat.
  • Microsoft zelf werpt dan weer tegen dat de overname noodzakelijk is om tegenwicht te bieden aan Sony. Dat bedrijf is met Playstation marktleider op de spelconsolemarkt.
  • Microsoft verkoopt de spelconsole Xbox. Als Activision Blizzard onder Microsoft valt, zullen zij eigenaar zijn van de populaire games Call of Duty en World of Warcraft om er enkele te noemen. De regelgevers vrezen dat de populaire games dan enkel nog op het platform van Microsoft gespeeld zullen kunnen worden. Microsoft ontkent dat.
  • Volgens FoxBusiness zal concurrent Sony ook komen getuigen. De uitspraak wordt pas na 4 juli verwacht.
Meer