Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib en premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib en premier Alexander De Croo. © Photo News

ONZE OPINIE. Door met een diplomatiek dossier op oorlogspad te gaan, werkte Lahbib zichzelf in nesten

Stapt minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib op naar aanleiding van de Iraanse visakwestie? En is dat dan het doodsvonnis voor de Vivaldi-regering, zoals de MR laat uitschijnen? Zo'n vaart zal het niet lopen, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Maar de vraag is wat er nadien nog mogelijk is in een regering met partijen, die elkaar steeds meer en openlijker naar het leven staan.”

19 reacties

  • Hugo De Troyer

    10 maanden geleden
    Reeds van bij haar aantreden was het voor velen duidelijk dat ze als minister totaal onbekwaam is. Het was reeds toen zonneklaar dat het enkel wachten was tot die onbekwaamheid niet meer kan ontkend worden. Ontslag zou het enig juiste gevolg moeten zijn. Maar ja, dit is Belgie...
  • Steve Delanghe

    10 maanden geleden
    Liegen en bedriegen dat ze het zelf geloven. Is er dan echt geen enkele instantie die deze politici kan ontslaan. Het is altijd wachten tot ze zelf ontslag nemen. Hoeveel fouten moeten ze nog maken, hoeveel schandalen moeten er nog uitkomen? Dit kan toch niet? Awoe politici.
  • Marlene De Smedt

    10 maanden geleden
    Als de regering zou vallen dan gaan de hete hangijzers de doofpot in en vallen op stapel staande hervormingen weg. Dan kunnen we nog een jaar kijken naar het geklungel binnen de Vlaamse regering die niet kan vallen. De deelregeringen zijn in dit land een blok aan het been. Zij houden deftig regeren tegen. Geen enkele partij maalt echt om het Irandossier, allen willen ze zich erop profileren.
  • Marc Verlinden

    10 maanden geleden
    Neen het is niet de minister van buitenlandse zaken die een fout heeft begaan. De enige die zijn fiat heeft gegeven is De Croo, moet er nog meer zand zijn .
  • Peeters Francis

    10 maanden geleden
    Niks in de nesten, voor De Croo is de zaak gesloten.