Na regen komt zonneschijn: een warm en zonnig weekend voor de boeg met temperaturen tot 30 graden

Na de hevige regenbuien in delen van het land gisteren, hebben we een warm en zonnig weekend voor de boeg. Het wordt warm en droog met uitschieters tot 30 graden. Op een lokaal buitje na blijft het ook vandaag droog.

We krijgen een afwisselende dag vandaag. Hier en daar is een lokale bui niet uitgesloten. Het wordt 20 graden aan zee tot 25 graden in het centrum van het land. Vannacht wordt het opnieuw een pak frisser met minima tussen de 10 en de 15 graden.

Morgen wordt het zonnig met in het binnenland op meerdere plaatsen stapelwolken in de namiddag. De maxima schommelen van 22 graden aan zee en in de Ardennen tot 26 of 27 graden in het centrum.

Zondag wordt het zonnig en warm met maxima tussen 25 en 30 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig. In de nacht van zondag op maandag zou een storing vanaf het westen tijdelijk regen kunnen brengen, vooral dan in het noorden van het land.

Maandagochtend valt er mogelijk nog wat neerslag, voornamelijk in de noordoostelijke landshelft. Later wordt het wisselend bewolkt en overwegend droog. Met een matige en aan zee tijdelijk vrij krachtige wind wordt het minder warm met maxima van 19 tot 23 graden.

BEKIJK - Het meest recente weerbericht:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen