Smolderenstraat in Nieuw Zuid, Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Smolderenstraat in Nieuw Zuid, Antwerpen. © BELGA

Twee jaar na bouwramp school Nieuw Zuid wachten slachtoffers nog steeds op schadevergoeding: “Verzekering maakt beloftes in de pers, maar wij hoorden nog niets”

Twee jaar na de bouwramp van de ingestorte school in de Antwerpse wijk Nieuw-Zuid, wachten de slachtoffers nog steeds op een schadevergoeding. De verzekeringsmaatschappijen kondigden vorige week aan dat die vergoeding er komt. In de pers, maar tot op vandaag is nog geen enkel slachtoffer zélf gecontacteerd, hekelen vakbonden ACV en ABVV. Daarom vragen ze vandaag om duidelijkheid, tijdens een herdenking van de ramp. “Dit mag geen promostunt worden om de slachtoffers te sussen.”

16 reacties

  • Guido Ceuleers

    10 maanden geleden
    En waar zit de keizer van Antwerpen BDW, om hierin tussen te komen, zodat die slachtoffers eindelijk vergoed worden ?
  • rudi nijs

    10 maanden geleden
    verzekeringen!! nooit of nooit meer, geen enkele euro. steeds proberen om er onderuit te kunnen komen, heb dit meermaals meegemaakt.
  • Rik Clarysse

    10 maanden geleden
    Altijd hetzelfde met verzekeringen. Je blauw betalen aan premies en dan bedelen om vergoedingen. Franchise bedragen etc. Het eerst wat een verzekering doet,is een weg zoeken om niet te moeten betalen.
  • Johan Planckaert

    10 maanden geleden
    om aannemer te spelen heb je nu geen enkele opleiding of diploma meer nodig. 'Vooruitgang' noemt de vlaamse regering dat. Zogezegd om meer concurrentie te bekomen.
  • Ives Ameel

    10 maanden geleden
    Als het om onze mensen gaat, geen tijd geen geld trek Uw plan, voor elders bakken hulp en geld.