© RTV

Deze zomer kan je op Brick Safari in Zoo Planckendael: “In de beelden zitten meer dan een miljoen Lego-blokjes”

Muizen -

Van 24 juni tot en met 10 september kan je in Zoo Planckendael in Muizen (Mechelen) op Brick Safari. Verspreid in het park kom je tal van levensgrote beelden tegen die gemaakt werden met Lego. Daarvoor werden meer dan een miljoen blokjes gebruikt. “Het is de ideale expo voor Lego- en dierenliefhebbers”, klinkt het bij het dierenpark.

Stijn Van de Sande

Wie tijdens de zomer een bezoekje brengt aan Planckendael, ontdekt daar niet alleen echte dieren, maar ook hun evenbeeld in Lego-blokjes. Dankzij de tijdelijke buitenexpo Brick Safari sta je op verschillende plaatsen in het park oog in oog met de blokjescreaties van onder andere tijgers, leeuwen, een lynx, panter, condor, pinguïns, zebra’s en een indrukwekkende olifant.

“Voor de olifant van 1.088 kilogram werden maar liefst 150.000 blokjes gebruikt en er werd door vijf mensen aan gebouwd”, zegt Ilse Segers van Zoo Planckendael. “In alle beelden samen zitten zelfs meer dan een miljoen Lego-blokjes. De beelden van de tijger, de gorilla en de leeuw kan je bovendien beklimmen. Dat levert ongetwijfeld unieke selfies op.”

Het beeld van de tijger mag je zelfs beklimmen.© Stijn Van de Sande

Zoektocht

“De Brick Safari is de ideale tentoonstelling voor Lego-fans en dierenliefhebbers”, klinkt het. “Bovendien kan je ook deelnemen aan een leuke zoektocht. Wie de verschillende Lego-dieren kan vinden en het antwoord kent op de vraag, kan zijn formulier in de hoofdshop inruilen voor een leuke prijs. Mis de expo dus zeker niet.”

Brick Safari is volgens Planckendael een Europese primeur en is nog tot en met 10 september te bezichtigen in het dierenpark.

Brick Safari is volgens Zoo Planckendael een Europese primeur.© Stijn Van de Sande

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners