Radio2

Gert Verhulst na 4 weken zonder alcohol: “Sinds ik niet meer drink, voel ik me beter” 

Gert Verhulst drinkt al vier weken geen alcohol meer. “Als je zegt dat je stopt met drinken, denken mensen altijd dat je tot daarvoor een gigantisch alcoholprobleem had. Dat is gelukkig niet zo.” Gert wilde vooral weten wat geen alcohol drinken met zijn lichaam doet. “Dat ik zo’n groot verschil zou voelen had ik nooit gedacht”, vertelde hij in “Goeiemorgen morgen!” op Radio2. 

Gert Verhulst was nooit een groot alcoholgebruiker. “Tot mijn dertigste levensjaar heb ik zelfs amper alcohol gedronken”, vertelt hij aan Peter Van de Veire op Radio2. Maar de laatste jaren nam dat wel toe. “Vooral als ik op vakantie ben, merk ik dat ik vlak voor de middag al een aperitiefje drink. Dat is niet dramatisch, maar ik wilde wel eens weten wat het met mijn lijf zou doen als ik niet zou drinken.” 

Daarom besloot Verhulst vier weken geleden om te stoppen. “Als je zegt dat je stopt met drinken, denken mensen altijd dat je tot daarvoor een gigantisch alcoholprobleem had. Dat is gelukkig niet zo.” Verhulst geloofde niet dat de effecten op zijn lichaam zo sterk voelbaar zouden zijn. “De eerste twee weken merkte ik niets, maar nu voel ik me opmerkelijk frisser en helderder.” 

BEKIJK: Gert Verhulst vertelt wat geen alcohol drinken met zijn lichaam doet

Videospeler inladen...

Het is niet zo dat de Studio100-baas nooit meer gaat drinken. “Als de gelegenheid zich voordoet, wil ik gerust nog een glaasje nuttigen, maar ik ga het niet doen zonder reden.” Bovendien zijn er volgens Gert al hele goede alternatieven voor alcohol. “Tijdens de voorstelling van de Musical “Vergeet Barbara” moet mijn personage drie pinten drinken. Die zijn helemaal alcoholvrij. Ik moet zeggen dat me dat na een aantal voorstellingen echt begint te smaken.” 

Meest gelezen