Fred Int Panis in Andalusië waar hij met zijn vrouw een groot deel van het jaar woonde.© rr

Fred Int Panis, steun en toeverlaat van Antwerpse pers en man die het Sportpaleis een gezicht gaf, overleden

Antwerpen -

“Wanneer Fred Int Panis met zijn twee hondjes op wandel was, voelde hij zich de koning te rijk”, zegt collega en vriend Freddy Michiels. Fred Int Panis (72), jarenlang gezicht van onder andere het Sportpaleis, had al een tijdje gezondheidsproblemen en overleed donderdag.

Patrick Van de Perre

“De situatie is hopeloos maar niet ernstig”. Het was een van de favoriete slagzinnen van Fred Int Panis en omschrijft hem op een treffende manier. In zijn loopbaan als pr-man had Fred Int Panis wel vaker te maken met onverwachte hindernissen. En telkens opnieuw werden ze weer genomen.

Schotenaar Fred Int Panis woonde de jongste jaren voornamelijk in het Spaanse Andalusië, niet ver van Malaga, met zijn vrouw Nadia en zijn twee hondjes. In Antwerpen was hij lang de zaakvoerder van Pre-Text PR and Events.

Jarenlang werkte hij mee aan Klassiek in het Park in Brasschaat en was hij één van de bezielers van de A12 Business Club. Bij het grote publiek was Fred Int Panis vooral bekend als het gezicht van het Sportpaleis.

“Fred was weliswaar niet verantwoordelijk voor de programmatie, maar zorgde achter de schermen wel dat alles op rolletjes liep. Dat journalisten op een vlotte manier hun werk konden doen en dat alle praktische zaken in orde waren”, zegt Freddy Michiels. De Antwerpse auteur en publiciteitsman behoorde tot Freds vriendenkring.

Een droogkomiek

Journalisten die Int Panis gekend hebben, noemden hem weleens een droogkomiek. “Fred kon als geen ander uit de hoek komen. In zijn geheel eigen stijl, zonder te bruuskeren”, vervolgt Freddy Michiels.

Een levensgenieter met droge humor, die voor iedereen klaar stond.© rr

“In Spanje was Fred perfect gelukkig. Ik ben een paar keer bij hem op bezoek geweest en hij genoot daar van de dagelijkse wandelingen met zijn honden. Hij hield, behalve van zijn vrouw, grenzeloos van zijn hondjes en de rust.”

Ondertussen stromen de steunbetuigingen aan de echtgenote van Fred Int Panis binnen. Onder meer op Facebook, waaruit nog maar eens blijkt dat de man bekend en graag gezien was.

“Hij stond altijd klaar voor anderen en zette zichzelf nooit op het voorplan. Hij gunde anderen het licht van de zon. Dat, zijn humor en zijn levensvreugde maakten Fred tot wat hij was. Een aangename persoonlijkheid”, aldus nog Michiels.

Waar en wanneer de uitvaartplechtigheid voor Fred Int Panis plaatsvindt is nog niet bekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners