Radio2-icoon Christel Van Dyck neemt vandaag na 35 jaar afscheid en gaat met pensioen

Radiopresentatrice Christel Van Dyck gaat met pensioen en heeft vanmorgen voor de laatste keer haar programma "Radio2 zintuigen" gepresenteerd. Van Dyck was 35 jaar lang te horen op Radio2. "Het waren héérlijke jaren", zei ze in tranen bij haar afscheid.

Vandaag presenteerde Van Dyck voor de laatste keer haar programma "Radio2 zintuigen". Het werd een extra lange uitzending van 8 tot 10 uur waarin ze verrast werd door bijzondere gasten als Frank Deboosere, Jan Verheyen en Stef Bos.

BEKIJK - De laatste uitzending, vol dankbaarheid én met de snik in de stem:

Videospeler inladen...

"Ik neem met gemengde gevoelens afscheid na 38 fantastische jaren op de VRT", zegt Van Dyck. "Ik ben geen dag met tegenzin naar mijn werk gekomen, ik heb heel veel fijne dingen mogen doen, heel veel kansen gekregen... . Ik kijk terug op één groot avontuur en veel mooie herinneringen. Maar ik heb naar mijn buikgevoel geluisterd en besloten om nu in schoonheid te stoppen." 

BEKIJK - Ode van de (ex-)collega's met onder anderen Frank Deboosere:

Videospeler inladen...

"De rotonde" als hoogtepunt

Het Radio2-programma "De rotonde" vindt Van Dyck één van haar hoogtepunten. "Daar word ik nog altijd op aangesproken. Dat was een twee uur durend programma, diepe gesprekken met één gast over het leven, aan zee opgenomen. Dat was heel fijn om te doen."

Ook aan het populaire ochtendprogramma "En nu serieus" heeft ze mooie herinneringen. "Dat was een programma dat ik samen met Luk Alloo, Jan Verheyen en Michaël Pas gemaakt heb. Met gasten, publiek en livemuziek, dat was altijd heel spannend van begin tot einde. Er kon van alles mislopen."

"Maar ook "De eregalerij" presenteren was fantastisch om te doen. Ik denk dat ik van elk aspect van het radio maken heb kunnen proeven."

Van StuBru naar Radio2

Christel Van Dyck begon in 1985 als nieuwslezer en redactiemedewerker bij Studio Brussel. Nadien maakte ze de overstap naar Radio2 in Limburg bij onder andere de programma's "Op zoek naar Oscar", "Het eerste bedrijf" en "Mag het iets meer zijn".

Eind jaren 80 was ze ook te zien op BRT1 in het jeugdprogramma "Klim op" samen met Ben Crabbé. En later op TV1 met "Kwislijn".

In 1993 was ze te horen bij Radio2 in Antwerpen als opvolgster van Lutgart Simoens bij "Vragen staat vrij". Samen met Filip Pletinckx presenteerde ze "Met twee". Vervolgens presenteerde ze nog programma's zoals "Huisraad "en "De zevende hemel".

Van gastrolletjes tot podcast

Van Dyck was naast de radio ook een veelgevraagde gast in programma's zoals "De drie wijzen" en "Jan Publiek". Ze speelde gastrollen in "Witse" en "Stille waters" en was ook te zien in "Vlaanderen vakantieland".

Christel Van Dyck was gastvrouw van "De eregalerij" van 2003 tot en met 2019. Van 2008 tot 2014 nam ze het populaire zaterdagochtendblok voor haar rekening met het programma "En nu serieus", eerst met Luk Alloo en daarna afwisselend met Jan Verheyen en Michaël Pas. Nadien maakte ze zeven jaar lang het succesvolle Radio2-programma "De rotonde" op zondagochtend en sinds 2021 "Radio2 zintuigen".

Deze zomer werkt Van Dyck nog verder aan de podcast "De spiegel", nadien gaat ze dus met pensioen.

Meest gelezen