© Radio2

Radiopresentatrice Christel Van Dyck neemt na 35 jaar afscheid van Radio2: “Ik wil vooral de luisteraars bedanken”

Radiopresentatrice Christel Van Dyck neemt afscheid van VRT en gaat met pensioen. Dat kondigde ze zaterdagochtend aan. Zondag zal ze voor de laatste keer te horen zijn op Radio2 in een extra lange uitzending van haar programma ‘Radio2 Zintuigen’. “Ik wil vooral de luisteraars bedanken, zonder jullie was dit niet mogelijk geweest”, zegt ze.

emke

Tijdens de zomer werkt de radiopresentatrice nog aan een podcast en nadien geniet ze van een welverdiend pensioen. Ze werkte 35 jaar lang als radiopresentatrice bij Radio2. “Ik kijk met veel dankbaarheid terug maar ik voel dat de tijd rijp is om in schoonheid te stoppen”, zegt ze. “Net zoals een renner die die ene koers teveel niet mag rijden.”

“Ik wil graag iedereen bedanken die in mij geloofde en mij al die kansen gaf maar ik wil vooral de luisteraars bedanken. Dank je wel dat jullie er altijd waren, dank je wel voor de lieve berichten, de leuke ontmoetingen ergens onderweg. Zonder jullie was dit alles niet mogelijk geweest.”

Jelle Cleymans, Guido Belcanto en Christel Van Dyck.© Radio2

Van Dyck begon haar carrière in 1985 als nieuwslezer en redactiemedewerker bij Studio Brussel. Nadien maakte ze de overstap naar Radio2 in Limburg en presenteerde ze programma’s zoals Op zoek naar Oscar, Het Eerste Bedrijf en Mag het iets meer zijn.

In 1993 volgde ze Lutgart Simoens op bij Vragen staat vrij op Radio2 in Antwerpen. Samen met presentator Filip Pletinckx presenteerde ze Met Twee, het eerste horizontale nationale programma op Radio 2. Ze was ook te horen in programma’s zoals Huisraad en De zevende hemel.

© Radio2

Naast radio was ze ook een veelgevraagde gast in programma’s zoals De Drie Wijzen en Jan Publiek. Ze speelde gastrollen in de Vlaamse series Witse en Stille Waters en was ook te zien in het toeristische tv-programma Vlaanderen Vakantieland.

Christel was van 2003 tot en met 2019 gastvrouw van De Eregalerij op Radio2. Van 2008 tot 2014 nam ze het populaire zaterdagochtendblok voor haar rekening met het programma En nu serieus, eerst met Luk Alloo en daarna afwisselend met Jan Verheyen en Michaël Pas. Nadien maakte Christel zeven jaar lang het succesvolle Radio2-programma De Rotonde op zondagochtend en sinds 2021 Radio2 Zintuigen.

Zondag presenteert ze voor de laatste keer haar programma Radio2 Zintuigen. Het wordt een extra lange uitzending van 8 tot 10 uur waarin ze vergezeld wordt door “bijzondere gasten”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer