Binance mag niet langer cryptodiensten aanbieden in ons land

De cryptoplatformen lopen niet alleen in de Verenigde Staten in het vizier van de toezichthouders. Ook in ons land volgen de regulatoren hun activiteiten minutieus op. Meer zelfs, de beurswaakhond FSMA heeft Binance opgedragen zijn Belgische crypto-activiteiten te staken.

Waarom is dit belangrijk?

Via cryptoplatformen, zoals Binance, is het mogelijk om cryptomunten te verhandelen. Maar wie cryptodiensten aanbiedt in ons land moet zich, net zoals andere financiële dienstverleners, houden aan allerhande regels. Wie de regelgeving overtreedt, riskeert sancties.

In het nieuws: De FSMA beveelt Binance om elke aanbieding van diensten met virtuele munten in België onmiddellijk stop te zetten.

  • De beurswaakhond stelt vast dat Binance in ons land diensten verstrekt vanuit landen die geen lid zijn van de Europese Economische Ruimte (EER). Het gaat daarbij over het omwisselen van cryptomunten in klassieke valuta en het aanbieden van bewaarportemonnees.
  • Volgens de FSMA werkt het cryptoplatform met vennootschappen die zich buiten de EER bevinden. "I
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer