LIVE. Harry Styles op de festivalwei van Werchter

De Britse popster Harry Styles (29) staat zaterdagavond op de festivalwei van Werchter. De deuren gaan zaterdag pas om 16.00 uur open, maar de eerste fans stonden vrijdagochtend al aan te schuiven aan de ingang, om zeker te zijn van een plaatsje vooraan. Volg hier alles live.

 (eadp)

    nick.deschutter

    RECENSIE. Harry Styles brengt zijn ‘Love on Tour’ naar Werchter: gelukstherapie met 60.000 mensen***

    nick.deschutter

    Tijd voor de bisnummers 

    Harry start zijn bisronde met 'Sign of the times' 
    nick.deschutter
    De 40ste verjaardag van Cara mocht ook niet ongemerkt voorbijgaan!
    nick.deschutter
    What makes you beautiful
    nick.deschutter

    En daar is de eerste flirt

    Het is tijd om wat bordjes voor te lezen bij Harry Styles. Eentje ervan is Lauren of Loraine. Zij viert om middernacht haar 27ste verjaardag. Of ze dromen heeft voor het komende jaar, vraagt Styles. Natuurlijk. Ze wijst naar hem en knipoogt. Styles reageert alsof het hem shockeert. Met zijn gekende zinnetje onder fans: Scandalous Loraine! This is a family show… or is it?” Waarna een grote grijns volgt.
    nick.deschutter

    De eerste tranen

    De eerste tranen zijn gespot: bij het nummer Matilda begint het meisje voor ons zacht te huilen. En het moet gezegd: ook wij staan met kippenvel op de wei. Koud is het nochtans niet. 
    nick.deschutter

    Tijd voor de 'main event': Harry Styles begint eraan! 

    Daar is Harry!

    Eva De Poorter
    Eva De Poorter
    Live muziek op Werchter
    Eindelijk klinken de eerste noten live muziek op de wei. De eer is aan Wet Leg. Ook heel populair onder het Harry Styles-publiek. 
    Eva De Poorter
    Eva De Poorter
    Nog een dik uur voor Styles 
    Op Harry Styles is het nog wachten tot 20.45 uur, maar de meute staat al klaar. Nu mag support act Wet Leg openen. 
    Nieuwsblad.be
    Nieuwsblad.be
    IN BEELD. Boa’s, bananen, trouwjurken en een replica van zijn outfit: fans halen alles uit de kast voor Harry Styles

    Harry Styles is in Werchter en dat zullen ze daar geweten hebben: de wei kleurt grotendeels roze, met hier en daar een ander kleuraccent. De boa’s wapperen trots in de wind en sommige fans zijn zelfs nog verder gegaan in het samenstellen van hun outfit.

    Bekijk alle foto's hier: 

    Eva De Poorter
    Eva De Poorter
    Merchandise op de wei
    Tijd overbruggen tot Styles met zijn optreden start, biedt ook koopmogelijkheden. Op de wei zijn er drie standjes ingericht. Met t-shirts, truien, totebags, posters en petten. Dat u daarvoor wel een beetje dieper in de buidel moet tasten, is ook een feit. Een shirt kost algauw 40 euro, een trui 80 euro. 
    Nieuwsblad.be
    Nieuwsblad.be
    Aanschuiven richting de wei
    Het is op de Wespelaarsesteenweg in Tildonk al aanschuiven richting de weide. De organisatie verwacht op parking blauw niet al te veel volk. Men denkt dat chaos zoals vorige week op dit punt uitblijft, gezien het verschil in doelpubliek. Een wagen in panne veroorzaakt wel extra hinder, maar het verkeer kan, weliswaar trager, door. De politie is ter plekke om het verkeer te regelen.
    Eva De Poorter
    Eva De Poorter
    Warm en zonnig? IJstijd op de wei
    Het zal u niet verbazen maar de langste rij bij de eetkraampjes is voorlopig die van de ijsjes en watermeloen. Verfrissing is nodig op een zonovergoten wei. 
    Eva De Poorter
    Eva De Poorter
    “We willen dat hij The Banana Song zingt”
    Veel fruitig outfits in Werchter. Niet moeilijk als de artiest in kwestie songs als ‘Cherry’ en ‘Watermelon sugar’ heeft. Lara (20) en Margot (17) zijn verkleed als banaan. “In Amerika dook er ook iemand op in een bananenkostuum en toen heeft Harry dat gezien. Daarop verzon hij een hele song over een banaan. Hopelijk ziet hij ons hier, en doet hij dat opnieuw”; vertellen ze. Met hun kostuum trekken ze veel aandacht en maakten ze al vrienden zoals Assia (19). Zij heeft dan weer een ‘dad-Joke’ mee op haar kartonnen bordje. 
    Eva De Poorter
    Eva De Poorter
    In trouwjurk naar Harry
    De creatiefste outfitkeuze? Die komt van vriendinnen Marie (17),  Hante (16) en Jolien (16). Zij duiken op in een .. trouwjurk. “Eigenlijk is het een uit de hand gelopen grap van op schoolreis”, vertelt Marie. “We dachten na over wat we zouden dragen voor Harry, en toen zei Hante sarcastisch: misschien een trouwjurk. Om te trouwen met Harry. We zijn maandenlang tweedehandswinkels af gelopen. En hebben deze gevonden voor 75 euro. Een koopje voor een trouwjurk!”
    Eva De Poorter
    Eva De Poorter
    “Zitten knutselen met aardappelen en verf”
    Laura (23) heeft haar jongere zus Maren (19) meegenomen. Grote zus heeft er dan ook voor gezorgd dat ze dan werd. Ze hebben dezelfde witte broek uit de kast gehaald en beschilderd met hartjes. “Dat is helemaal Harry! Hij had zelf zo een jumpsuit met allemaal hartjes”, vertellen ze enthousiast. “We hebben aardappelen in de helft gesneden en zo er hartjes op geschilderd.” 
    Nieuwsblad.be
    Nieuwsblad.be
    Organisatie waarschuwt: alle wegen worden afgesloten
    Live Nation, de organisator van het optreden van Harry Styles waarschuwt op facebook dat alle toegangswegen na het optreden afgesloten zullen worden. Dat moet de uittocht na het concert vlotter doen verlopen. Tot alle fans vertrokken zijn en alle parkings leeg zijn, zullen de toegangswegen tot Werchter Brug en Haacht afgesloten worden.
    Iemand oppikken, zal enkel aan het station van Leuven kunnen, waarschuwt Live Nation. "Fans die vandaag zijn gedropt in Werchter of Haacht, kunnen dus NIET op dezelfde plek opgehaald worden. Zij kunnen de pendelbus naar Leuven nemen, en daar afspreken met hun chauffeur."
    Eva De Poorter
    Eva De Poorter
    Studeren voor examen wiskunde? Liever Harry zien
    Jade (18), Daisy (17) en Lauren (16) hebben de korte tocht van Brussel naar Werchter gemaakt voor Harry. “Hij betekent alles voor ons. Ik volg hem al sinds zijn auditie bij X-factor en schreef hem als zesjarig meisje liefdesbrieven”, zegt Daisy met een lach. “Ik moest vandaag eigenlijk studeren voor mijn examen wiskunde maandag. We gaan een bordje maken met ‘Please help me with math, Harry”.” Ongetwijfeld zal het dan lukken! 
    Eva De Poorter
    Eva De Poorter
    Zelfs in Schotland kennen ze Werchter
    Sofia en Amie zijn 17 en komen uit het Schotse Aberdeen. Terwijl de mama even als toerist door de stad trekt, gaan de vriendinnen naar Harry Styles kijken. “Puur toeval dat we hier zijn, maar we hebben onze vlag bij zodat hij ons ziet!” 
    sofie.geusens

    Werchter wordt wakker in glitter en roze, klaar voor Harry Styles

    Harry Styles treedt vanavond op de festivalwei van Werchter op. Samen met hem kleurt het pittoreske Werchter langzaam glitter en roze.

    Lees hier meer. 
    Aangeboden door onze partners

    Hoofdpunten

    Aangeboden door onze partners

    Beste van Plus

    Lees meer

    Meest Gelezen