Frans von der Dunk is professor Space Law aan de Universiteit van Nebraska.
Volledig scherm
PREMIUM
Frans von der Dunk is professor Space Law aan de Universiteit van Nebraska. © REUTERS / Office of University Communication

Rijkeluistoerisme wordt steeds extremer, de gevaren ook: “Europa wil mensen behoeden voor fouten, in de VS primeert de vrije markt”

Miljardairs betalen een smak geld voor de ultieme kick waar gewone stervelingen alleen maar kunnen van dromen: 250.000 dollar voor een duik naar de Titanic, 45.000 dollar om te skydiven boven de Himalaya en 450.000 dollar voor een ruimtevlucht. De Titan-missie liep fataal af, maar wat zijn de garanties op een veilige trip naar het heelal? “Op dit moment zijn de deelnemers eigenlijk proefkonijnen, ze doen het op eigen risico”, zegt Frans von der Dunk, professor Space Law aan de Universiteit van Nebraska.

43 reacties

  • Michel Roman

    10 maanden geleden
    Als gewone werkman lopen we dit risico tenminste niet.
  • Tony Pauwels

    10 maanden geleden
    Zolang geld en rijkdom een factor zijn in onze maatschappij zullen we als "beschaving" niet verder evolueren.
  • Hans Benoit

    10 maanden geleden
    Hoe decadenter hoe liever voor deze ruimtetoeristen,de wereld is al lang om zeep
  • Hans Benoit

    10 maanden geleden
    Hoe decadenter hoe liever voor deze ruimtetoeristen,de wereld is al lang om zeep
  • José Lippens

    11 maanden geleden
    De maatschappij draait voor veel dingen naderhand op zoals de zoektochten bij mislukking. Laat ze daar een extra bedrag aan de staat voor betalen de risico's die ze nemen. Als het lukt was dat de prijs van de verzekering. De uitstootrechten ook verdubbelen bij die luxe uitstapjes.