Fietsverzekering komt niet altijd tussen bij diefstal: wat moet je weten?

Meer en meer Belgen sluiten een fietsverzekering af. Uit een rondvraag van de beroepsfederatie Assuralia blijkt dat het aantal contracten vorig jaar met 40 procent is gegroeid. Wie zo’n verzekering afsluit, leest best de kleine lettertjes. De voorwaarden kunnen fors variëren, afhankelijk van de verzekeraar.

Waarom is dit belangrijk?

Met een fietsverzekering kan je je tweewieler beschermen tegen diefstal en schade. Hou er wel rekening mee dat een verzekeraar niet altijd tussenkomt als je fiets wordt gestolen. Velen weigeren een terugbetaling als je je fiets bijvoorbeeld niet hebt vastgemaakt bij een slot.

In het nieuws: Het aantal fietsverzekeringen is vorig jaar gegroeid met 40 procent.

  • Volgens een enquête die Assuralia in april 2023 hield onder zijn leden-ondernemingen die fietsverzekeringen aanbieden, bedraagt de gemiddelde vergoeding voor materiële schade 1.055 euro en die bij een fietsdiefstal 1.566 euro.

Vier soorten dekkingen

Details: Wie een fietsverzekering afsluit, heeft de keuze uit vier soorten dekkingen: materiële schade, lichamelijke schade van de fietser, een di

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer