“De problemen met onze windturbines zijn erger dan we ons hadden kunnen voorstellen”: na opmerkelijke bekentenissen stort Siemens Energy in op de beurs

Siemens Energy tuimelde vrijdag bijna 40 procent naar beneden na een winstalarm. Het bedrijf schrapte donderdagavond zijn winstverwachtingen voor dit jaar vanwege problemen met de windturbines.

Waarom is dit belangrijk?

Het gaat slecht met de windenergiesector, vooral in Europa. De topfiguren van de grootste bedrijven in de sector luiden al maanden de alarmbel en roepen om hulp. Tussen de bijna totale afhankelijkheid van China en de verstikkende inflatie, blijven ze herhalen dat ze niet voldoende middelen hebben om het tempo van de vraag bij te houden, die door de Europese klimaatdoelstellingen, uit de hand loopt.

In het nieuws: Siemens Energy kijkt niet door een roze bril naar de (nabije) toekomst.

  • Het bedrijf heeft de winstverwachtingen voor dit jaar geschrapt omdat "de problemen bij de windturbines erger zijn dan verwacht." Het management erkende dat de reparaties erg duur zouden zijn.

De details: Die bekentenis werd gedaan door Jochen Eickholt, de CEO van Siemens Gamesa, de dochteronderneming van de groep die gespecialiseerd is in windenergie.

  • "Het is een bittere en ernstige tegensla
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer