Limburgse openluchtzwembaden voor het eerst open na redderstekort

De Limburgse openluchtzwembaden in Heusden-Zolder, Tongeren en Oudsbergen zetten vandaag voor het eerst de deuren open. Dat heeft een tijdje geduurd omdat er weinig redders te vinden waren, maar heel wat bezoekers zijn blij dat ze nu toch in de buitenlucht kunnen gaan zwemmen.

“Het is al heel druk geweest”, zegt Eddy Coels van zwembad Terlaemen in Heusden-Zolder. Omdat het zo moeilijk was om redders te vinden, zijn veel openluchtzwembaden lang dicht moeten blijven, maar nu we eindelijk open kunnen met dit zonovergoten weer is de interesse meteen erg groot. “

En dat weerklinkt ook bij de bezoekers. “Het is lekker weer en we willen rustig zwemmen”, zegt Gabriël. “Het is beter hier dan ergens anders.” En ook Elke is blij dat ze met haar kinderen naar Terlaemen kan afzakken. “Wij houden van zon en mooi weer, en dit is een heel leuk familiezwembad waar het gezellig is.”

Gemeente

Eddy Coels van Terlaemen houdt op dit moment op z’n eentje het openluchtzwembad draaiende, en dat doet hij al een tijdje. Maar daar komt verandering in. “Bedoeling is dat het beheer van het zwembad terug naar de gemeente gaat. Ik kan dat niet blijven doen, ik ben bijna 70”, zegt hij. “

Ook het openluchtzwembad Plinius in Tongeren en het Wilhelm Tell zwembad in Oudsbergen verwelkomen vandaag voor het eerst dit jaar badgasten.

Meest gelezen