HERBELEEF. Jonge Duivels verspelen 0-2-voorsprong na de pauze en spelen gelijk tegen Georgië

gn

Cedric Pollenus

Jonge Duivels tonen (opnieuw) twee gezichten op EK en geven dubbele voorsprong tegen Georgië zomaar uit handen

De Jonge Duivels hebben ook hun tweede groepsmatch op het EK niet winnend weten af te sluiten. Een marge van twee doelpunten aan de rust werd nog volledig weggegeven tegen thuisland Georgië: 2-2. Lees hier meer.

Redactie
Redactie
Live Coverage API user (do...
90+6

Georgië feest, België baalt.

Het zit erop. We geven een 0-2 voorsprong weg. Winnen tegen Portugal volgende week is plots een must geworden.

90+5
icon

Gele kaart

Ignace Van der Brempt van België Onder-21 krijgt geel.

Ignace Van der Brempt verliest na een korte combinatie de bal en haalt een Georgiër onderuit; Hij krijgt terecht geel.

90+3
icon

Gele kaart

Koni de Winter van België Onder-21 krijgt geel.

De Winter gaat op de bon. Hij trekt de nummer 7 van Georgië onderuit om de tegenaanval eruit te halen.

90

6 minuten extra

Er komen 6 minuten extra tijd bij.

89

Wat kan er nog?

Het zat eraan te komen. De Jonge Duivels bezweken onder de druk van de thuisploeg. Zit er nog iets in voor onze beloften?

87
icon

Goal!

Giorgi Guliashvili scoort voor Georgië Onder-21.

Ai, ai, ai. Enkele minuten voor het einde van de reguliere speeltijd is Georgië daar dan toch. Invaller Guliashvili kopt van kortbij binnen, nadat Van den Brempt niet ingreep om de voorzet eruit te halen. 2-2.

85

Overwicht voor de thuisploeg

Georgië heeft de wedstrijd weer in handen genomen. De Duivels komen niet meer tot kansen en ook de bal in de ploeg houden, lukt niet meer.

83
icon

Gele kaart

Aleksandre Kalandadze van Georgië Onder-21 krijgt geel.

Kalandadze haalt een Belgische counter eruit met een tik in het gezicht van Openda. De zenuwen staan strakker gespannen.

80
icon
icon

Vervanging

Wissel bij België Onder-21. Ignace Van der Brempt komt in de plaats van Hugo Siquet.

Van der Brempt komt een moe gestreden Siquet vervangen. Onze rechtsback ging enkele minuten eerder neer met krampen.
78
icon
icon

Vervanging

Wissel bij België Onder-21. Olivier Deman komt in de plaats van Michel Ange Balikwisha.

Ook Deman maakt zijn debuut op het toernooi. Balikwisha mag gaan rusten. De vleugelback van Cercle is een defensiever type dan de winger van Antwerp. Speelt Jacky Mathijssen op zeker?

78
icon
icon

Vervanging

Wissel bij België Onder-21. Ameen Al-Dakhil komt in de plaats van Zeno Debast.

Debast gaat trekkebenend van het veld. Ahmeen Al-Dakhil komt de verdediger van Anderlecht vervangen.

75

Misser De Ketelaere

Openda geeft, na een snedige counter opgestart door een alerte Debast, de bal goed mee met Charles De Ketelaere, maar de spits kan niet besluiten. Hij zet de bal met rechts naast de kooi van Georgië. CDK had de winnende treffer zo goed als zeker aan de voet.

72

Nederland komt gelijk

Jong Oranje is op gelijke hoogte gekomen. Dit is het ideale scenario voor ons. Hopelijk blijft het daar bij een gelijkspel.

72
icon

Gele kaart

Aster Vranckx van België Onder-21 krijgt geel.

Aster Vranckx gaat als eerste Duivel in het boekje van de Kroatische ref nadat hij Gagua neerhaalde. De spits van Georgië mag ook meteen gaan rusten. Kutaladze is zijn vervanger.
71
icon
icon

Vervanging

Wissel bij België Onder-21. Nicolas Raskin komt in de plaats van Largie Ramazani.

Een van de doelpuntenmakers van de Duivels mag gaan rusten. Raskin komt Ramazani vervangen.

70

Blessure bij Georgië

Svanadze moet noodgedwongen zijn vierde wissel doorvoeren. Gagnidze kan niet meer verder nadat Openda met zijn volle gewicht op de knie van zijn tegenstander viel. Dat zag er een lelijke blessure uit. De speler van Georgië kan nog wel op eigen krachten het veld verlaten, met ondersteuning weliswaar.

66

Openda probeert

Openda haalt uit vanop de rand van de zestien, maar kan de Georgische doelman niet verontrusten.

64

Daar is Georgië weer

Azarov staat plots alleen voor Vandevoordt. De doelman redt knap. Zelfs de bal sneuvelt bij die redding.