PS-voorzitter Paul Magnette.
Volledig scherm
PS-voorzitter Paul Magnette. © BELGA

Magnette: “Wij zijn niet bang van een Vlaamse onafhankelijkheid”

Een Vlaamse onafhankelijkheid zou volgens PS-voorzitter Paul Magnette niet het einde van de wereld betekenen, vertelt hij vandaag in De Zondag, al gelooft hij niet dat de meerderheid van de Vlamingen onafhankelijkheid wil. Maar mocht dat toch zo zijn, “dan gaan Brussel en Wallonië verder als België”, klinkt het. Dat het imago van de federale Vivaldi-regering zo besmeurd is, is volgens hem overigens de schuld van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.

200 reacties

  • Marc Baeyens

    10 maanden geleden
    De vraag is niet "wil Vlaanderen onafhankelijk worden". De vraag moet zijn "wil Vlaanderen de lasten van Wallonië blijven dragen". Als het antwoord "neen" is moeten de beide gemeenschappen op zijn minst hun eigen bestuur hebben zodat ieder zijn eigen boontjes dopt. Confederalisme dus.
  • Kurt Vanhaverbeke

    10 maanden geleden
    Maak van Brussel een gewone hoofdstad en géén Europese meer, pas dan zal je zien wat het ons kost als Vlaming.
  • Danny Damiaens

    10 maanden geleden
    Men zou beter eens de echte cijfers voorleggen wat de inkomsten en uitgaven van elk gewest en waarom men dat alles maar om zijn beloop laat.Die vraag zie ik heel weinig terugkomen.Of moeten de potjes dicht blijven want het zijn steeds dezelfde partijen die daar verantwoordelijk voor zijn.
  • richard lenssens

    10 maanden geleden
    Wie wil er een onafhankelijk Vlaanderen?;Juist dat manneke in Antwerpen en hij vooral alleen omdat voor hem alleen Antwerpen telt.Men zou ogen opentrekken hoeveel er wel daadwerkelijk een onafhankelijk Vlaanderen wil.Probleem is dat de meeste Belgen niet de 3 landstalen beheersen want dan voel je U Belg en niet uitsluitend Vlaming of Waal. Waarom een landje dat klein is nog kleiner maken ,men ziet het nu al niet op de wereld-kaart liggen,ach ja geld natuurlijk voor een elite clubje.
  • paul vdkerckhove

    10 maanden geleden
    Laat eens topexperten ,nationaal & internationaal de kosten & baten berekenen op pakweg tien jaar inclusief de gevolgen van de Europese subsidiëring .Men heeft het er daarover niet bij NVA en VB .