Meer dan 1.000 veranderingen aan Starship: volgende lancering heeft veel grotere kans om te slagen, zegt Musk

SpaceX-topman Elon Musk heeft zaterdag tijdens een Twitter Spaces-sessie gezegd dat de volgende testvlucht van Starship, de megaraket die uiteindelijk mensen naar Mars moet brengen, een veel grotere kans heeft om te slagen. Het bedrijf heeft meer dan 1.000 veranderingen gemaakt aan het ontwerp van de raket.

Waarom is dit belangrijk?

De opkomst van deels herbruikbare lanceervoertuigen heeft de ruimtevaart een stuk goedkoper gemaakt. Maar hoewel talloze bedrijven SpaceX nu proberen na te doen, is het bedrijf van Elon Musk druk in de weer met de ontwikkeling van een volledig herbruikbare raket, Starship. Het bedrijf belooft de ruimtevaart andermaal te revolutioneren.

In het nieuws: “Ik denk dat de kans dat de volgende vlucht werkt - om in een baan rond de aarde te komen - veel hoger is dan de vorige”, zei Musk. 

  • Hij schat de slaagkans van de tweede test op 60 procent, maar “het hangt ervan af hoe goed we het doen tijdens de scheiding van de rakettrappen”. De opzet van de test is om de raket eenmaal rond de aarde te laten vliegen, van de lanceerbasis in Texas naar de Stille Oceaan bij Hawaï.
  • De scheiding van de rakettrappen is van cruci
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer