Dieter Nijs

Urban Trail in Brussel: 3.000 deelnemers joggen door het Stripmuseum en het Parlement

De dertiende Urban Trail liet zondagmiddag zo’n 3000 deelnemers dwarsdoor bekende gebouwen in Brussel lopen. Behalve een sportieve uitdaging, is het ook een manier om enkele bijzondere gebouwen of bekende plekken in Brussel op een andere manier te leren kennen. 

Het was puffen voor de 3.000 lopers van de Urban Trail zondagmiddag in Brussel. Deelnemers konden kiezen uit een uitgestippeld parcours van 6 tot 12 kilometer langs verschillende bekende locaties in Brussel. Het is een uniek evenement, want je kan niet elke dag door het stadhuis van Brussel of het Stripmuseum joggen. Ook de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, hotel Continental, een foodmarket, een brouwerij en het Federaal Parlement werden in het parcours verwerkt. 

BEKIJK - Bij die populaire Urban Trail draait het minder om een scherpe tijd neer te zetten, maar des te meer om het ontdekken van de monumentale gebouwen op het parcours:

Videospeler inladen...

Joggen door het Koninklijk Paleis?

“Het is de eerste keer dat we ons hebben ingeschreven voor de Urban Trail in Brussel’, horen we van vier vriendinnen uit Antwerpen : “We zitten samen in dezelfde atletiekclub en deden eerder al urban trails in Antwerpen en Mechelen. Nu wilden we Brussel eens leren kennen. We hebben zelfs het huis ontdekt waar de kostuums van Manneken Pis worden bewaard!”     

Katia Stroobants van organisator Golazo spreekt van een succes, maar kijkt al vooruit naar de editie van 2024 : “Volgend jaar komen we zeker terug. We zijn al op zoek naar nieuwe locaties. Wie weet mogen we nog eens door het Koninklijk Paleis lopen!”  

 

Dieter Nijs

Meest gelezen