Enkele leden van Groen Mortsel planten een symbolische boom, uiterst rechts: gemeenteraadslid Michiel Hubeau.
Foto: Paul Van Landeghem

Protest tegen nieuw pretpark van zoon Bobbejaan Schoepen: "Inwoners snakken naar meer groene ruimte"

In Mortsel heeft de politieke partij Groen vandaag geprotesteerd tegen de mogelijke komst van het pretpark "Captain Jack", een ideetje van Jack Schoepen, zoon van de legendarische zanger Bobbejaan Schoepen. Dat pretpark zou ingeplant worden op oude baseballterreinen, die vandaag nog open ruimte zijn. De partij ziet er liever een écht park. Een petitie tegen het pretpark werd alvast door 11.000 mensen ondertekend. 

De Mortselse afdeling van de politieke partij Groen heeft zondag actie gevoerd tegen de mogelijke komst van het pretpark "Captain Jack". Dat deden ze op de oude terreinen van de baseballclub "Mortsel Stars", waar het pretpark misschien zou komen. "Dit is vandaag open ruimte die we willen behouden om er een park van te maken waar kinderen kunnen spelen", vertelt Michiel Hubeau (Groen), gemeenteraadslid in Mortsel. "Mortsel is de meest verharde stad in de omgeving en dat moet stoppen. De inwoners snakken naar wat meer groen." De actievoerders vrezen ook mobiliteitsproblemen als het pretpark er komt.

De gronden van de baseballclub zijn eigendom van de Vlaamse overheid. "Zij nemen uiteindelijk de beslissing", legt Hubeau uit. "Op dit moment hebben ze aan "Captain Jack" tijd gegeven om hun plannen uit te werken en een vergunning aan te vragen." Het pretpark is een initiatief van Jack Schoepen, de zoon van wijlen Bobbejaan Schoepen, en zou in het teken staan van de luchtvaart. Het terrein waar het pretpark eventueel zou komen ligt dan ook niet ver van de Antwerpse luchthaven.

Symbolische boom geplant

Volgens Hubeau is het momenteel onduidelijk of "Captain Jack" ook zal doorzetten met hun plannen. "Ze zullen ook wel zien dat het protest erg groot is, dus we moeten afwachten of er nog meer actie nodig is." Een petitie van Groen Mortsel tegen de komst van het pretpark werd alvast door 11.000 mensen ondertekend. "Maar de Vlaamse overheid lijkt doof voor het protest", klinkt het. Verschillende steden en gemeenten in de omgeving, zoals Boechout en ook Mortsel, zijn alvast tegen het pretpark. "Maar Mortsel is dan weer voorstander voor een andere ontwikkeling, en dus niet per se voor een park."

De partij Groen plantte vandaag alvast symbolisch een boom op het terrein. "We zien veel enthousiasme bij de mensen", zegt Hubeau. "Tenzij er een duidelijk signaal komt dat het idee van het pretpark dood en begraven is, sluit ik dus niet uit dat er in de toekomst nog meer acties volgen." In totaal waren er zo'n 200-tal mensen aanwezig op de protestactie.

Foto: Paul Van Landeghem

Meest gelezen