BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Onze chef wielrennen weet dat Belgische titel voor boost zorgt: “Wereldkampioen of niet, alleen de driekleur geeft Remco weer gemoedsrust”

Remco Evenepoel kroonde zich in Izegem tot Belgisch kampioen. “Hij kon zich afvragen of het wel zo’n goede beslissing was geweest om Zwitserland te rijden. Bewijzen moest hij voor niemand iets. Tenzij voor zichzelf dan. Hij viel vorige donderdag in het BK tijdrijden, maar op het BK op de weg is het dan toch gelukt”, stelt onze chef wielrennen.

9 reacties

  • Walter Merckx

    10 maanden geleden
    Remco is niet enkel sterk maar ook slim (of heeft tenminste slimme gasten in de auto zitten). Wanneer iedereen denkt dat QS voor Merlier gaat, demarreert Remco en profiteert zo van het beulenwerk van ploegmaat Lampi en ...Jumbo Visma. Ook in het WK, wanneer ganse peloton meent dat Belgische ploeg alles inzet op Wout, muist Remco ervanonder en blijven de favorieten kijken naar ... Van Aert. Groot talent en slim koppie ... knap toch ?
  • Marco brilmans

    10 maanden geleden
    Het ploegenspel moet men toch op één of andere manier kunnen ellimineren. Het is een oneerlijk voordeel. QuickStep en Alpecin hadden elks 11 pionnen, bv. Cofidis, LottoJumbo, AG2R elks maar 4 renners. Dat is toch niet meer eerlijk?
  • Jan Daems

    10 maanden geleden
    Mocht iedere renner voor zichzelf kunnen rijden zonder gebonden te zijn door ploegbelangen dan had er iemand anders de driekleur gekregen, zeker weten. Alleszins een opsteker dat Wout op de afspraak was want dat ziet er goed uit voor de Tour.
  • Marco brilmans

    10 maanden geleden
    Knappe overwinning.. De eerste ontsnapping had twee grote ploegen tegen, die reden om het in een sprint te laten komen.. als de ontsnappende groep was ingehaald, heeft 1 van de grote ploegen besloten om mannetjes in de aanval te sturen, waardoor het peloton gehavend was en ontoereikend om die groep nog in te halen. Dus was gewoon slim gespeeld door de ploegen. Spijtig dat dat een bepalende factor is in een BK, naar mijn mening.
  • Henri Brand

    10 maanden geleden
    Geen trap te veel doen en op het juiste moment wegsluipen. Sterke benen en koppie, koppie. Goen gedaan jongen!