Frederic Forrest in "Apocalypse now" (1979)

Amerikaanse acteur Frederic Forrest (86) overleden, bekend van "The rose" en "Apocalypse now"

De Amerikaanse acteur Frederic Forrest, die naast Bette Midler schitterde in “The Rose” en een rol speelde in de oorlogsfilm "Apocalypse now" van regisseur Francis Ford Coppola, is vrijdag op 86-jarige leeftijd overleden. 

Jay “Chef” Hicks, een kok, dat was het personage dat Frederic Forrest in 1979 vertolkte in de bekende Vietnamfilm “Apocalypse now” van Francis Ford Coppola. Soldaat Hicks kreeg een zenuwtoeval nadat hij uit een boot was gestapt en werd aangevallen door een tijger. "Never get out of the boat" werd een bekende zin uit de film. Het liep slecht af met Hicks; hij werd onthoofd.

Frederic Forrest (l), Martin Sheen (m) en Scott Glenn (r), bij een reünie van Apocalypse Now-acteurs in 2019
2019 Michael Kovac

Frederic Forrest acteerde in nog andere films van Coppola: in 1974 in “The conversation” en in 1981 had hij de hoofdrol in “One from the heart”, maar die film flopte, waardoor de studio van Coppola over de kop ging. In “Hammett” van Wim Wenders (1982) speelde Forrest de titelrol. In de western "The Missouri breaks" (1976) acteerde hij naast Marlon Brando en Jack Nicholson.

In de muzikale biopic “The Rose” uit 1979 was Frederic Forrest het lief van zangeres Bette Midler. Met die vertolking werd hij genomineerd voor een Oscar. In het begin van zijn carrière was er ook een Golden Globe-nominatie voor een rol in de western “When the legends die”.

Bette Midler noemt Frederic Forrest op Twitter “een opmerkelijk acteur en een prachtig mens”. Ook Francis Ford Coppola zwaait hem postuum lof toe.

Meest gelezen