Alexander Dumarey

Gentse politie zet 7 minderjarigen uit de Blaarmeersen, omdat ze over het hek klommen

Zondag was de zwemzone van de Blaarmeersen in Gent al van 's morgens volledig gereserveerd, en niemand kon er nog in. Zeven minderjarigen probeerden het toch door over het hek te klimmen. De politie begeleidde hen naar een bushalte, waar ze amok maakten en bestuurlijk aangehouden werden.

Omdat het gisteren boven de 30°C zou worden, was de zwemzone van reacreatiedomein Blaarmeersen in Gent al vóór 10 uur helemaal uitverkocht. Mensen die zonder reservatie wilden binnenkomen, werden teruggestuurd. Zeven jongeren probeerden toch nog de controles aan de ingang te omzeilen door over het hek te klimmen. Maar de politie hield de minderjarigen tegen, en begeleidde hen tot aan de bushalte. Toen ze daar amok probeerden te maken, werden de Brusselse jongeren bestuurlijk aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Hun ouders moesten hen daar afhalen.

In de Blaarmeersen is gisteren ook een Gentenaar opgepakt na een aangifte van handtastelijkheden. Dat gebeurde buiten de strandzone. Hij moest mee naar het politiebureau waar de zaak nu verder onderzocht wordt. 

Geen parkeerplaatsen meer

Door de vele bezoekers, waren ook de parkings van het recreatiedomein op een bepaald moment helemaal volzet. Daardoor was er geen parkeerplaats meer voor mensen die elders in de Blaarmeersen moesten zijn dan in de zwemzone.

Meest gelezen