Radio2

Meer dan 100.000 bezoekers zakken af naar Genk On Stage: "Sfeer is geweldig, optredens subliem" 

Meer dan 100.000 mensen hebben afgelopen weekend genoten van het stadsfestival Genk On Stage. Met maar liefst 15 podia heeft het festival er een topeditie opzitten. Maar ook een zeer warme editie. "We mochten dit jaar maar liefst 30.000 meer festivalgangers ontvangen dan vorig jaar", legt burgemeester Wim Dries (CD&V) uit. 

De 15 podia van Genk On Stage wisten afgelopen weekend meer dan 100.000 bezoekers te lokken. Onder meer Noordkaap, Daan, #LikeMe On Tour, MEROL, Cleymans & Van Geel en Pommelien Thijs gaven het beste van zichzelf. "Het is van voor corona geleden dat we nog zoveel bezoekers mochten ontvangen op Genk On Stage", vertelt burgemeester Wim Dries (CD&V). "Ons hoor je alvast niet klagen over de opkomst", knipoogt schepen van Evenementen Karel Kriekemans (CD&V).  

Het festival viel ook duidelijk in de smaak bij die bezoekers. "De sfeer was geweldig. De optredens subliem. Iedereen zat in dezelfde stemming. Meer kan je niet wensen. Het optreden van Sylver was pure nostalgie. Wij waren in onze tweede jeugd", vertelt Ingrid Wouters uitgelaten. "Sylver als afsluiter was inderdaad het echte hoogtepunt", stemt Inge Brans mee in. "De sfeer zat er nog meer in dan tijdens de andere avonden. Ik heb echt genoten van Genk On Stage. Ik kom hier al jarenlang, maar het blijft nog altijd even fantastisch." 

Voor Benjamin Custermans en Britt Vanhex lag het hoogtepunt op vrijdag. "We houden van techno dus we keken enorm uit naar Michael Amani. Die stelde niet teleur. Maar hetzelfde kan gezegd worden voor het hele festival. De sfeer onder het publiek zat echt goed. De vele lichtjes die overal hangen, maken het alleen nog maar gezelliger." 

Vechten tegen de hitte

Zoals verwacht werd het tijdens het festivalweekend erg warm in Genk. "We waren daarop voorbereid", zegt Burgemeester Dries. "Tijdens het optreden van #LikeMe On Tour hebben we extra water uitgedeeld. Om de bezoekers aan te sporen om goed te blijven drinken tijdens de namiddag was er een happy hour formule voor water: 1 + 1 gratis. Ook de hulpdiensten stonden paraat zodat mensen die zich onwel voelden door de hitte snel werden opgevangen." 

Mensen hebben enorm veel water gedronken en nog vielen er veel flauw door de hitte. Het Rode Kruis heeft z'n werk gehad.
Festivalganger Robby Vanloffelt

Annick Moors, die in het publiek stond tijdens het optreden van #LikeMe On Tour, looft de organisatie dan ook. "Het was zeer warm. De zon was toen echt zeer fel. Ik vond het echt goed dat ze water uitdeelden. Er stonden immers veel kleine kinderen in het publiek. Toch zijn er nog steeds een aantal mensen flauwgevallen." Iets dat festivalganger Robby Vanloffelt ook heeft gezien. "Mensen hebben hier enorm veel water gedronken en toch zijn er nog veel flauwgevallen. Het Rode Kruis heeft z'n werk gehad." 

Meest gelezen