GEMEENTERAAD. Diepenbeekse oppositie wil uitleg over herinvoering van groene GFT-bak

Diepenbeek -

Maandagavond vergadert de Diepenbeekse gemeenteraad voor de zomerpauzeknop wordt ingedrukt. De agenda is gevuld met flink wat technische zaken die moeten goedgekeurd worden. Volg de raad hier live vanaf 20 uur.

Dirk Jacobs

Er zijn ook drie vragen, waarbij gepeild wordt naar de stand van zaken bij de uitrol van het mobiliteitsplan centrum, voorzien voor midden augustus, en de invoering van enkele kortparkeerplaatsen bij het Batopin-punt in de Dorpsstraat.

Kathleen Thoelen (PUUR) heeft vragen bij de wijzigingen die sinds afgelopen raad in april, toen hier ook naar gevraagd werd, zijn doorgevoerd in het Optimo-beleid van de gemeente. “In amper één maand tijd worden nu blijkbaar toch wijzigingen aangebracht. Hoe komt dat?”

Zoals bekend kondigde burgemeester Rik Kriekels (N-VA) vorige week aan dat het schepencollege besliste om Genk te volgen. Diepenbekenaren die dat willen kunnen tegen betaling van 85 euro per jaar hun groene container terug in gebruik nemen. De gele GFT-zak blijft wel als optie voor iedereen behouden.

    Aangeboden door onze partners

    Hoofdpunten

    Aangeboden door onze partners

    Beste van Plus

    Lees meer