Aangeboden door HBVL Shop

Vakantieplannen? Dit zijn de voordelen van een groepsreis

Thuisblijven omdat je niemand hebt om mee te nemen op vakantie? Niet nodig! Een groepsreis is een gezellige manier om toch een stuk van de wereld te zien.

1. Je bent niet alleen 

Meteen het grootste voordeel van een groepsreis: je bent niet alleen. Samen met gelijkgezinden ga je op ontdekking op een mooie bestemming. Doordat je veel tijd doorbrengt samen, leer je al snel leuke mensen kennen. Vaak ontstaan er zelfs nieuwe vriendschappen. En wil je je even terugtrekken of alleen op stap, dan kan dat natuurlijk ook. Je hoeft trouwens niet alleen te zijn om je op te geven voor een groepsreis, ook als koppel of met vrienden kan het erg gezellig zijn om nieuwe mensen te leren kennen.

 

2. Alles wordt voor je geregeld 

Alleen reizen brengt behoorlijk wat stress met zich mee, omdat je alles ook zelf moet regelen en voorbereiden. Bij een groepsreis moet je je daar niets van aantrekken. Gewoon je koffer en je goed humeur inpakken, meer heb je niet nodig! Het vervoer, het verblijf, de activiteiten, bezienswaardigheden en de faciliteiten: alles is tot in de puntjes geregeld. Zo kunnen jij en je reisgenoten volop ontspannen en genieten van de vakantie en elkaars gezelschap.

LEES OOK. Maak komende winter een magische reis naar het Oosten 

 

3. Het is goedkoper dan alleen reizen 

Als je al eens alleen op reis bent geweest, dan weet je: alleen is alles duurder. Met een groep deel je accommodatie en vervoer, en krijg je vaak ook korting bij activiteiten. Zo blijft er meer budget over voor mooie souvenirs, of kan je misschien wel een langere vakantie boeken!

 

4. Je ziet meer op korte tijd 

Van luxueuze eilandtocht, gastronomische kerstcruise tot avontuurlijke fietsvakantie: groepsreizen zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Tijdens een groepsreis staan niet enkel de hoogtepunten op het uitgebreide programma, maar ook de meer verborgen pareltjes. Vaak staan er activiteiten op de planning die je alleen niet snel zou ondernemen. Zo haal je alles uit je reis, zonder dat je zelf alles moet uitzoeken.

LEES OOK. Vakantieplannen? Met deze checklist ben je er helemaal klaar voor 

 

5. Je hebt zekerheid 

Op een verre bestemming is het extra prettig om in groep te reizen. Je vertrekt goed geïnformeerd op vakantie met gelijkgestemden die dezelfde taal spreken, en ook ter plaatse is er steeds iemand aanwezig om alles in goede banen te leiden. Als er iets zou gebeuren, heb je altijd een reisleider om op terug te vallen.

 

Ontdek alle Thema Travel reizen op maat van onze lezers op hbvlshop.be

Gerelateerd

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws