© Jan Van der Perre

Zo wil eigenaar pand Groenplaats en Oude Koornmarkt verbinden

De eigenaar van het pand op de hoek van de Groenplaats en de Groenkerkhofstraat wil zijn gebouw met een glazen gang verbinden met het aanpalende pand op de Oude Koornmarkt.

ladr

Boven het nieuwe burgerrestaurant Manhattn’s op de hoek van de Groenplaats en de Groenkerkhofstraat bouwt de eigenaar van het pand, Jerry Foley, al drie huurappartementen, maar hij heeft ook nog andere plannen met de buurt. Tijdens de verbouwingen aan het pand waar vroeger een Irish Pub was, stortte vorig jaar in februari een gevel in. Op die plek wil Foley een pand neerzetten dat verbonden wordt met het aanpalende pand in de achterliggende Oude Koornmarkt 73. Dat beschermde gebouw werd ernstig beschadigd tijdens het instorten van de gevel in de Groenkerkhofstraat. Foley kocht ook dat pand en wil ze nu verbinden door het bouwen van een glazen gang. “Ik wil de buurt opschonen en een nieuwe toekomst geven”, zegt eigenaar Jerry Foley. “Het toekomstige gebouw in de Groenkerkhofstraat wordt een modern gebouw met grote ramen aan de voorkant. Door dat gebouw te verbinden met het oude pand in de Oude Koornmarkt, creëer ik een verbinding tussen oud en nieuw.”

Meerwaarde

Wat er op de benedenverdieping van het gebouw op de Oude Koornmarkt zal komen, is nog niet beslist. “Dat kan van alles worden: een eet- of drinktentje of zelfs een kledingzaak”, aldus Foley. “Zolang het maar een meerwaarde is voor de buurt.”

Boven de toekomstige handelsruimte van het pand gaat Foley een penthouse bouwen. De werken gaan binnen twee weken van start.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER