© STVV

STVV vangt bot bij BAS na omstreden beslissing over Elite-label voor jeugdwerking

Het beroep dat STVV aantekende tegen de verdeling van de jeugdlicenties heeft niets uitgehaald. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) bevestigde zondag de beslissing dat STVV net buiten de top tien valt van Belgische clubs die tot de Elite A behoren, wat de jeugdwerking betreft. “We betreuren deze gang van zaken enorm”, reageert voorzitter David Meekers.

Pieter Vanlommel

STVV kreeg vorige maand te horen dat het opnieuw buiten de top tien valt van clubs die tot de Elite A behoren. De jeugdploegen van de Kanaries moeten bijgevolg opnieuw in de mindere Elite B-reeksen aantreden.

Onder de radar

Nochtans had de club een grote sprong gemaakt bij de jaarlijkse beoordeling, maar het bleek net onvoldoende om de felbegeerde tiende plaats te bezetten. STVV ging ervan uit dat de Pro League bij de beoordeling de infrastructuur van Stayen zou meetellen. Maar een reglementswijziging, die volgens de Kanaries onder de radar gebeurde, stak daar een stokje voor. “De wijziging werd nooit besproken in het overlegorgaan, met name de Jeugdcommissie. We betreuren deze gang van zaken enorm”, aldus voorzitter David Meekers. “Voor het leeuwendeel van de clubs is het logisch dat het hoofdterrein niet mee in rekening wordt genomen. Zij spelen op natuurgras, waardoor dit terrein voorbehouden blijft aan de eerste ploeg. Omdat er op Stayen kunstgras ligt, trainen of spelen onze jeugdploegen dagelijks op het hoofdterrein. Daarom hebben we recht op 11 extra punten - zoals dat in het verleden altijd het geval was - waardoor we over Zulte Waregem naar de 10de plaats zouden springen. Binnenkort bespreekt een werkgroep binnen de Jeugdcommissie het reglement voor het seizoen 2024-2025. Daar zullen we aandringen om de absurde regel in verband met het hoofdterrein te nuanceren”, besluit Meekers, die nog liet weten dat STVV blijft investeren in de jeugd. Zo start over twee weken de vernieuwing van het kunstgrasveld op het jeugdcomplex.

Aangeboden door onze partners