De Tongerse procureur tilde zwaar aan de feiten en vraagt een effectieve straf van twee jaar opsluiting.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Hasselaar (25) bedreigt man met alarmpistool bij Bruno’s Foodcorner: 2 jaar cel gevraagd

Bilzen/Hasselt -

Een 25-jarige man uit Hasselt moet vrezen voor twee jaar opsluiting omdat hij een alarmpistool tegen het hoofd van een man zette bij Bruno’s Foodcorner in Bilzen. Hij deed het omdat het slachtoffer roddels zou vertellen over een vriendin.

Shauni Deferm

De feiten vonden plaats op 16 april 2021 bij Bruno’s Foodcorner in Bilzen. Het slachtoffer zat met enkele vrienden pita te eten, toen een groepje mannen - waaronder de 25-jarige Hasselaar - de eetzaak binnenviel. De twintiger droeg een alarmpistool bij zich en richtte het tegen het hoofd van het slachtoffer. Vervolgens gaf hij de man ook een vuistslag.  

De aanleiding was een ruzie tussen het slachtoffer en een vriendin van de twintiger. Zo zou het slachtoffer roddels verspreid hebben over de vrouw. “Mijn cliënt wilde hem duidelijk maken dat hij moest stoppen met haar lastig te vallen. Hij deed dat alleen op een manier die niet door de beugel kan”, zo sprak de raadsman van de Hasselaar. De twintiger besefte dat naar eigen zeggen snel zelf en besliste om zichzelf aan te geven. Zijn raadsman vraagt de rechter daarom om rekening te houden met verzachtende omstandigheden, waaronder de leeftijd van zijn cliënt en zijn stabiel leven. Hij vraagt een werkstraf.

De Tongerse procureur tilde zwaarder aan de feiten en vraagt een effectieve straf van twee jaar opsluiting. Het slachtoffer vraagt dan weer een schadevergoeding van 500 euro. “Hij wist niet dat het om een echt pistool of een alarmpistool ging. Dat heeft toch een heel zware impact gemaakt.”

Vonnis volgt op 6 juli.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer