© VRT - GVH
Volledig scherm
PREMIUM
© © VRT - GVH

Ondanks de besparingen: VRT geeft twee nieuwe gezichten exclusiviteitscontract boven 300.000 euro

In 2021 verdienden zes bekende VRT-gezichten en -stemmen meer dan 300.000 euro bruto per jaar. Dat leverde heel wat kritiek op, ook binnen de VRT. Uit het jaarverslag van de VRT blijkt dat in 2022 niet zes, maar acht gezichten zo’n duur exclusiviteitscontract binnensleepten. CEO Frederik Delaplace zal het verslag donderdag in het Vlaams Parlement voorstellen, maar wij konden het al inkijken: in totaal verdienden 19 schermgezichten en radiostemmen vorig jaar minstens 100.000 euro.

133 reacties

  • chris dewaal

    10 maanden geleden
    Schandalig al die favorietjes met hoge lonen steek liever ons geld in een goed aangenaame tv avond en een gewone presentator kan dat ook met een normaal goed betaald loon,of denken ze nu echt dat men een progamma kijkt omdat dat brutaal wicht zoals schoeters het presenteert
  • Jean Permentier

    10 maanden geleden
    Het is toch maar belasting geld ,geld uit delen dat niet van hen is gemakkelijk
  • Geert Rooryck

    10 maanden geleden
    Geen tv meer zien zal vlug gedaan zijn.
  • Phil Duncan

    10 maanden geleden
    Meus , Destadsbader , eventueel Vandeveire en Schoeters mogen ze direct hun c4 geven . Veel geld voor weinig return . Een slechtere kok dan Meus heb ik nog nergens gezien . Gewoon een prutser , VDVeire en Schoeters bieden op geen enkel vlak een meerwaarde maar hebben een grote mond en dat helpt blijkbaar bij de VRT top . Het is wel met belastinggeld ook van de 60 plusser en dat voor een groot deel . Voor hetgeen wij verplicht moet afdragen aan de VRT , heel weinig return .
  • willy vangeel

    10 maanden geleden
    Een staatszender heeft overheidssteun nodig. Door te weinig steun te geven kan je hem laten verdrinken en dat doet de Vlaamse regering beetje bij beetje door steeds minder gelden toe te kennen ten voordele van VTM. Hopelijk komt het door te weinig ervaring zoals Francken zei over Lahbib.