© ATV

Verdachte (44) van schietpartij in Niel opgepakt in Blankenberge

Niel -

De politie heeft twee verdachten opgepakt voor de schietpartij van zaterdagnacht in Niel. Het gaat om de 44-jarige man die zou gevuurd hebben en zijn 41-jarige vriendin. De twee zijn in Blankenberge geklist. Met het slachtoffer gaat het intussen wat beter.

Theo Derkinderen

LEES OOK. Thomas in levensgevaar na schietpartij met ex van nichtje: “Hij kwam terug onder invloed van drugs en alcohol”

Zaterdagnacht liep een ontmoeting tussen Jordi O. en Thomas De Laet (50) aan een café aan Steenbakkerijen in Niel helemaal uit de hand. Het kwam tot een stevige ruzie waarbij O. een kopstoot moest incasseren. Vrij snel leken de gemoederen bedaard, maar een tijdje later keerde O. terug naar het café waar Thomas zich op dat moment bevond. “Hij stond op straat te roepen dat Thomas naar buiten moest komen. Man tegen man, riep hij”, zei Thomas’ nicht Melni Sikorski zondag. “Toen Thomas buiten kwam heeft hij een vuurwapen op hem gericht en enkele schoten gelost. Drie schoten troffen raak.”

Thomas De Laet liep ernstige verwondingen op en werd naar het ziekenhuis overgebracht waar hij een spoedoperatie onderging. De man was geraakt in zijn buik, borst en been. Een long en darm zijn door de kogels geperforeerd.

De schutter, die mogelijk onder invloed was, sloeg onmiddellijk op de vlucht. De politie spoorde hem de hele zondag op, maar zonder resultaat. Ook aan zijn woning gaf hij niet thuis. Uiteindelijk kon de man in Blankenberge worden aangetroffen. Ook zijn 41-jarige vriendin is opgepakt. De twee zullen voor de onderzoeksrechter moeten verschijnen op verdenking van moordpoging.

Thomas ligt nog steeds in het ziekenhuis maar volgens zijn familie heeft hij al met hen kunnen praten.© rr

Met Thomas De Laet gaat het intussen al iets beter. De familie laat weten dat hij zondagavond al heeft kunnen praten met hen. Ze wensen iedereen te bedanken die mee heeft helpen zoeken naar O. en die het opsporingsbericht via de sociale media hebben gedeeld. tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER