Wagner-baas Jevgeni Prigozjin
Volledig scherm
Wagner-baas Jevgeni Prigozjin © Telegram / AP

Ex-generaals waarschuwen voor Wagner-aanval op Oekraïne vanuit Wit-Rusland, waar “kampen worden gebouwd voor duizenden strijders”

Oekraïne kan de ‘verbannen’ Wagnerbaas maar beter goed in de gaten houden. Enkele voormalige topgeneraals waarschuwen de Oekraïense regering voor een mogelijke Wagner-aanval vanuit Wit-Rusland. Daar zou een groot militair kamp in opbouw zijn voor duizenden Wagnerstrijders, op 200 kilometer van de Oekraïense grens.

82 reacties

  • Vanjucha Witstijn

    10 maanden geleden
    Is het niet heel raar dat hij juist in Wit Rusland( als verrader) toch zijn troepen mag trainen?... Je zou toch denken dat Poetin dit tactisch gezien niet zou toelaten?. Per slot mag Loekasjenko dan wel bondgenoot zijn, maar met zo,n Wagner groep lijkt hij mij toch ook een mogelijke dreiging voor Poetin?
  • Rudi maerevoet

    10 maanden geleden
    dat er meer achter deze opstand zit en de verhuis naar Wit Rusland is duidelijk. Rusland , Wagner group en Wit Rusland zijn een rookgordijn aan het optrekken. En dat voorspelt volgens mij niet veel goeds
  • Renaat Moerman

    10 maanden geleden
    Ik denk niet dat de Russen hun kostbare helikopters en vliegende commandopost zouden in de vernieling laten schieten bij een dergelijk scenario.
  • bart samyn

    10 maanden geleden
    een huurlingenleger dat een soevereine staat aanvalt, Poetin die Pontius Pilatus speelt en zegt er voor niets tussen te zitten, dus mag de NAVO in actie treden. En de weerstand en afkeer in Wit-Rusland tegen hun eigen regime en het Russische is groot. Paul Van de Velde : Rusland krijgt ook drones van Iran en die zijn ook niet betrokken in de oorlog.
  • Paul van de velde

    10 maanden geleden
    Wit Rusland die kernwapens gebruikt van Rusland zet Poetin uit de wind. Poetin heeft als argument dat Oekraïne ook wapens krijgt van westerse landen en dat die westerse landen niet betrokken zijn in deze "oorlog". Wat gaat Amerika, Frankrijk en GB dan doen als er kernwapens gedropt worden op Oekraïne? Ze kunnen dan alleen Wit Rusland terug bombarderen met kernwapens, en dan? Hoop alleen dat de Amerikanen zo'n scenario kunnen voorkomen, als ze dat al willen natuurlijk.