© AP

Dader van schietpartij in Amerikaanse gayclub krijgt levenslang

De 23-jarige Anderson Lee Aldrich is maandag veroordeeld tot levenslang voor de schietpartij die hij aanrichtte in een gayclub in het Amerikaanse Colorado Springs. Aldrich kan niet vervroegd vrijkomen, zo oordeelde de rechter.

gjs
Bron: BELGA

Op 19 november 2022, gewapend met een geweer en een pistool, opende de dader het vuur in Club Q. Daarbij kwamen vijf mensen om het leven en raakten tientallen anderen gewond voor de Amerikaan door bezoekers werd overmeesterd. Aldrich bekende maandag schuld aan vijf gevallen van moord en 46 pogingen tot moord.

Dit was onderdeel van een overeenkomst die de openbare aanklagers met Aldrich hadden gesloten omdat ze een slepend proces wilden voorkomen. De aanklacht telde aanvankelijk meer dan driehonderd punten, maar door de overeenkomst werd een aantal ervan gecombineerd, schrijft The New York Times.

“Niet getolereerd”

In overeenstemming met de overeenkomst veroordeelde de rechter Aldrich tot vijf keer levenslang voor de moorden, plus meer dan 2.200 jaar extra achter de tralies voor de pogingen tot moord. De opgelegde straf laat zien “dat een dergelijke daad niet getolereerd kan worden en dat de LGBTQIA+- gemeenschap evenveel deel uitmaakt van de menselijke familie als jij”, aldus de rechter.

Aldrich, die zich als non-binair identificeert, was een bekende van de politie. In juni 2021 was de twintiger al eens opgepakt, omdat Aldrich’ moeder had gemeld dat ze in gevaar was.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer