Ongeval op E19: 32 chauffeurs beboet voor gebruik gsm in kijkfile

Op de E19 richting Antwerpen gebeurde woensdagmorgen een ernstig ongeval met vrachtwagens ter hoogte van Sint-Job-In-’t-Goor. De E19 tussen Breda en Antwerpen raakte volledig versperd. De politie zwierde al 32 chauffeurs op de bon voor het gebruiken van hun gsm.

johe

“Op de versperde E19 moesten twee vrachtwagens worden getakeld”, zei Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum op Twitter. “Door ladingverlies was ook een reiniging van het wegdek nodig.”

© BFM

De bestuurder die met zijn vrachtwagen achterop een voorganger is gebotst, zat gekneld in zijn voertuig. Die voorganger, eveneens een vrachtwagen, vervoerde een lading bloem. Een deel daarvan kwam op het wegdek terecht.

Het ongeval zorgde voor heel wat hinder, en ook in de andere richting ontstond een kijkfile. De federale wegpolitie controleerde er op het gebruik van de gsm achter het stuur en het dragen van de gordel.”Intussen mogen 32 nieuwsgierige bestuurders al een boete verwachten voor het gebruik van hun gsm”, klonk het op Twitter.

“Blijkbaar dacht meneer dat Sinterklaas vroeg kwam”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tegelijkertijd is er op de A16 tussen Rotterdam en Breda een ernstig ongeval gebeurd. Verkeer op die route wordt ook verzocht naar de A12 Bergen-op-Zoom te rijden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer