© Maurici Mayol - creative.belgaimage.be

Zwemmen in openlucht aan Gravensteen en De Krook? Gent onderzoekt bekende locaties

De stad Gent schuift enkele kleine zwemzones naar voor op bekende locaties aan de Coupure, het Gravensteen, De Krook en De Reep. De nieuwe suggesties komen bovenop vier andere locaties die Vlaanderen al had aangeduid.  "Als er groen licht komt, kan het al volgende zomer", klinkt het bij de stad. 

Gent is al een hele tijd op zoek naar extra zwemwater om de druk op de populaire Blaarmeersen bij warm weer te verlagen. Het is wachten op nieuwe Vlaamse regelgeving die in de maak is. Steden en gemeenten zouden zelf zones kunnen aanduiden waar gezwommen mag worden, als de waterkwaliteit volstaat. Gent schuift nu vier bijkomende locaties naar voor die in aanmerking komen, bovenop de Vlaamse suggesties. Het gaat op iconische plekken in de stad: de Coupure, het Gravensteen, De Krook en De Reep. Dat zegt schepen Filip Watteeuw (Groen) na vragen van partijgenote Sara Mathieu en gemeenteraadslid Jef Van Pee (CD&V). 

Vlaamse suggesties

Vlaams minister Lydia Peeters (Open VLD) liet eerder weten aan Malem, de Franse Vaart, de Achtervisserij en Gentbruggesluis te denken. Daar zal de waterkwaliteit verder bekeken worden. "We komen graag met extra suggesties, die zullen uiteraard ook moeten voldoen aan heel wat parameters", benadrukt Watteeuw. Het gaat in de eerste plaats om een goede waterkwaliteitsmeting van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), en onder meer ook een risicobeoordeling van het Agentschap Zorg en Gezondheid. "Als er snel groen licht komt, kan het misschien al volgende zomer", stelt Watteeuw. "We leven in hoop", besluit hij. 

Meest gelezen