Chinese premier: “We zullen tegen het einde van het jaar een economische groei van 5 procent realiseren”

China streeft ernaar om dit jaar een economische groei van ongeveer 5 procent te realiseren. Het land is daar in het eerste kwartaal niet in geslaagd. Toen is het bruto binnenlands product (bbp) toegenomen met 4,5 procent. De Chinese premier Li Qiang verwacht dat de economische groei in het tweede kwartaal forser zal groeien.

Waarom is dit belangrijk?

Alle ogen van de wereld zijn op China gericht nadat het land het zerocovidbeleid heeft laten varen. In het eerste kwartaal van dit jaar is de Chinese economie forser gegroeid dan verwacht, maar de voorbije maanden waren er verschillende signalen, zoals zwakke exportcijfers, dat het land zijn groeidoelstellingen voor dit jaar niet zal halen.

In het nieuws: Li blijft ervan overtuigd dat de economie van zijn land tegen het einde van dit jaar met 5 procent zal groeien. "Uit wat we dit jaar zien, blijkt dat de Chinese economie een duidelijke heropleving laat zien", klonk het tijdens een livestream voor de 14e bijeenkomst van de "New Champions of the World Economic Forum (WEF)."

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer