Ondanks de invallende duisternis werd Belgian Cat Laure Resimont door een grote groep vrienden, buurtbewoners van het Nieuwgoed en Mussenbulk en burgemeester Jan Vermeulen met sportschepen Sofie D’hondt maandagavond op een feestelijke manier ontvangen bij haar thuiskomst.© JDV

Burgemeester Jan Vermeulen en sportschepen Sofie D’hondt brachten maandagavond al de felicitaties van de stad over aan Belgian Cat Laure Resimont. Een gouden Europese medaille voor een Deinse sporter is dan ook geen alledaags gebeuren© JDV

thumbnail: Ondanks de invallende duisternis werd Belgian Cat Laure Resimont door een grote groep vrienden, buurtbewoners van het Nieuwgoed en Mussenbulk en burgemeester Jan Vermeulen met sportschepen Sofie D’hondt maandagavond op een feestelijke manier ontvangen bij haar thuiskomst.
thumbnail: Burgemeester Jan Vermeulen en sportschepen Sofie D’hondt brachten maandagavond al de felicitaties van de stad over aan Belgian Cat Laure Resimont. Een gouden Europese medaille voor een Deinse sporter is dan ook geen alledaags gebeuren

Belgian Cat Laure Resimont krijgt bij thuiskomst in Petegem een warm onthaal en heeft goed nieuws: “Contract bij Mechelen verlengd”

DEINZE -

Ondanks de invallende duisternis wachtten tientallen vrienden, sympathisanten en inwoners van Mussenbulk en de wijk Nieuwgoed in Petegem ‘hun’ Belgian Cat Laure Resimont (25) op bij haar thuiskomst. Ze bezorgden de kersverse Europese kampioene een warm en hartelijk onthaal. Het liet Laure niet onberoerd. Ook burgemeester Jan Vermeulen en sportschepen Sofie D’hondt kwamen namens het stadsbestuur hun felicitaties overmaken en nodigden de basketbalkampioene uit op een viering op 8 juli in het stadhuis.

John De Vlieger

“We moesten haar vandaag wel in de bloemetjes zetten, want morgen vertrekt Laure met vakantie. Die gelegenheid mochten we dus niet aan ons laten voorbijgaan”, zegt een van de omstaanders. “Het was eventjes wachten, want Laure was eerder op de avond nog uitgenodigd als gaste in de sportstudio’s van de VRT voor opnames en het nieuws. We zijn dus fier dat ze toch direct is doorgekomen.”

Contractverlenging bij Kangoeroes Mechelen

“Ik zal er inderdaad niet bij zijn op de viering in Brussel met de bijhorende balkonscène”, zegt Laure met de gouden medaille rond de hals. “Na een zwaar basketjaar voor mijn eigen ploeg Kangoeroes Mechelen, waar ik mijn contract maandagnamiddag heb verlengd met één jaar, en het spelen voor de Belgian Cats, ga ik immers even uitblazen in Turkije. Het is misschien spijtig dat ik die unieke viering niet zal meemaken, maar er moeten nu eenmaal keuzes gemaakt worden. Hoe dan ook het was een bijzondere belevenis en ik blijf dus volgend seizoen inderdaad de enige Cat die in de Belgische eerste klasse speelt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer