Foto: Radio2
Radio2

Vrachtwagen verliest lading glas op E313 in Wommelgem, rijbaan richting Hasselt opnieuw volledig vrij

Op de E313 ter hoogte van Wommelgem in de richting van Hasselt heeft een vrachtwagen een lading glazen flesjes verloren. De klep van de ladingbak van de vrachtwagen is tijdens de rit opengevallen waardoor de lading op het wegdek terechtkwam. De rijbaan was een tijdlang volledig versperd, maar is intussen weer vrijgegeven.

Op de E313  heeft een vrachtwagen een lading glazen flesjes verloren, doordat de klep van de ladingbak was opengegaan tijdens het rijden. Er staan files op de E313 tussen Wommelgem en Ranst. Het glas lag verspreid over de volledige breedte van het wegdek waardoor de snelweg in de richting van Hasselt een tijd lang volledig was afgesloten.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse en hebben het glas stelselmatig van de rijbaan geveegd. De rijbaan is intussen weer vrijgegeven. Maar er wordt nog een tijdje hinder verwacht. Zo is onder meer het verkeer op de Antwerpse ring stilgevallen. De wegversperring in Wommelgem veroorzaakt een file tot op de E19, E34 en E17. "De omgeving rond Antwerpen is te vermijden", dat zegt Peter Bruyninckx van Wegen en Verkeer. Ook de kleinere wegen zitten muurvast. "Veel mensen proberen de problemen op de snelweg te omzeilen via kleinere wegen, waardoor er flink wat problemen zijn op de Krijgsbaan in Mortsel en alle wegen van en naar het Sportpaleis", zegt Hajo Beeckman van de VRT-verkeersredactie. 

Wie vanuit Gent richting Hasselt rijdt, gaat beter om via Brussel. Vanuit Antwerpen richting Eindhoven is de E19 een alternatief.

Radio2

Meest gelezen