ATV

Vrachtwagen verliest lading glas op E313 richting Hasselt: snelweg opnieuw volledig vrij

Wommelgem -

De E313 richting Hasselt was dinsdag een tijdlang volledig versperd in Wommelgem omdat een vrachtwagen een lading glas had verloren. Het glas lag verspreid over de drie rijstroken. De Antwerpse brandweer kwam ter plaatse om het glas op te ruimen. Er stond een lange file.

Alexandro Yaramis

De hulpdiensten hebben zich dinsdagochtend rond 10.30u moeten reppen naar de E313 in Wommelgem. “Als gevolg van een ladingverlies ligt er glas op het wegdek”, laat Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum, weten. De laadklep van een vrachtwagen was tijdens het rijden opengevallen. Door het incident was er richting Hasselt en Luik geen doorgang mogelijk.

Volgens Marie De Clercq, woordvoerster van de Antwerpse brandweer, zijn er verschillende middelen ingezet om de rijbaan zo snel mogelijk weer vrij te krijgen. “We hebben een brandweerwagen ter plaatse die een doorgang moet creëren. Daarnaast zijn er ook nog twee autopompen, een kleine tractor, technische middelen en civiele bescherming aanwezig. Over een lengte van ongeveer honderd meter lagen de drie rijstroken vol glas. Voor de ploegen was het heel lastig om door te geraken, omdat de reddingsstrook vastzat.”

Iets na 13u kon de federale wegpolitie de rijbaan vrijgeven, maar het duurde nog geruime tijd voor alle hinder achter de rug was. Door het ongeval stonden er lange files nop de Antwerpse Ring in beide richtingen.

© BFM

© bfm

© bfm

© bfm

© bfm

© bfm

© bfm

© bfm

© bfm

© bfm

© bfm

© bfm

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV