Belgische kogelstootster gaat de wereld rond na invalbeurt hordelopen op Europese Spelen

“In mijn hoofd zag het er wel iets eleganter uit dan wat ik op de video heb gezien, maar het kon ook erger”, lacht kogelstootster Jolien Boumkwo tijdens een interview op de Amerikaanse nieuwszender CNN. Na haar optreden op de Europese Spelen in Polen ging de Belgische kogelstootster de wereld rond. Niet vanwege een uitzonderlijke kogelstootprestatie, maar door haar invalbeurt bij het hordelopen.

Linde Schots

LEES OOK. VIDEO. “Eentje voor het team”: kogelstootster Jolien Boumkwo valt (met glimlach) in als hordenloopster op Europese Spelen

“Ik had maar twee zorgen”, zegt Boumkwo aan CNN. “Ik wou over de lijn komen en niet vallen, want we hadden dat punt nodig. Verder wilde ik mijn techniek goed doen en geen andere atleet oneerbiedig behandelen, want dit is niet mijn discipline.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Niet enkel de Amerikaanse nieuwszender pikte de invalbeurt van de kogelstootster op. De beelden van haar optreden gingen viraal op het internet. Zo wijdde ook The New York Times afgelopen weekend een artikel aan de atlete.

Dichter bij huis pikten ook het Britse The Guardian en de BBC het nieuws op. Op BBC Radio 5 vertelde ze dat ze maar weinig ervaring heeft met hordelopen: “Toen ik jong was, deed ik zevenkampen, maar het was tien jaar geleden. Nu doe ik soms nog horden tijdens de training, voor mobiliteit en flexibiliteit. Het is geen nieuwe beweging, maar om het te moeten doen op een groot sportevenement, dat is een heel nieuwe wereld; Maar ik heb van elke seconde genoten.”

Het Duitse Bild prees de Belgische atlete als “de meest sympathieke verschijning in de hindernissen”. Verder haalde Boumkwo ook in Frankrijk, Zwitserland en zelfs Noorwegen de kranten met haar prestatie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER