Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images

Bijna helft van inflatie in eurozone te wijten aan toename van winsten van bedrijven

Bijna de helft van de inflatie in de eurozone sinds begin 2022 is te wijten aan een toename van de winsten van de bedrijven. Dat blijkt uit een analyse van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

39 reacties

  • johan schatteman

    10 maanden geleden
    En dan zeggen dat de werknemers te veel verdienen en de lasten te hoog zijn! Hun eigen zakken zijn te diep
  • Marco Maerten

    10 maanden geleden
    Dankzij Richard Nixon werd deze vrije marktentechniek ingevoerd.Rijken moesten terug rijker worden op de kap van de middenklasse.En dan betalen deze bedrijven hun juiste belastingen niet eens waardoor begrotingstekorten de pan uit swingen maar dat wil NVA en VLD vooral niet geweten hebben.
  • Lisette Theunis

    10 maanden geleden
    Door de zeer hoge inflatie trachten de bedrijven hun winsten minstens te behouden en alsnog met de inflatie te laten meestijgen. Als de verkoopcijfers gaan dalen en al de andere kosten stijgen flink, gaan ze hun verkoopprijzen ook flink laten stijgen. Hierdoor geraak je na een tijdje in een vicieuze inflatiespiraal, die uiteindelijk een koopkrachtcrisis en een recessie kan genereren waar geen enkel politieker of centraal bankier dan nog iets kan aan doen.
  • An Vanden Bossche

    10 maanden geleden
    Het IMF heeft zeker de situatie in België niet bekeken? Lonen stegen er op 2 jaar tijd met 15%. De uitkeringen nog meer.
  • Pedro Vanbesien

    10 maanden geleden
    Iemand met wat verstand heeft niet moeten wachten op deanalyse van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om dat te weten.Wij werden door de bedrijven goed bedrogen, prijsverhoging omwille van de covid, daarna door de oorlog in Oekraïne,en hebben er allemaal ingelopen ondertussen lachen de bedrijfsleiders in hun vuistje.