© rr

Gaslek op Europalaan in Dilsen is gedicht, rijbaan gaat weer open

Dilsen-Stokkem -

Op de Europalaan in Dilsen-Stokkem is dinsdagavond een gaslek ontstaan. Daardoor werd de weg afgesloten. Na twee uur kon het lek gedicht worden en werd de Europalaan weer vrijgegeven. Een aantal bewoners uit de directe omgeving werden uit voorzorg geëvacueerd.

Olivier Simons

Het lek ontstond rond 17.45 uur tussen het kruispunt met de Rijksweg en de Vlessersweg, tijdens de voorbereidende bouwwerken voor een appartementsblok. Toen in de kelder een aantal buizen in de grond werden geslagen, werd een gasleiding geraakt. De brandweer Oost-Limburg en Fluvius kwamen ter plaatse om het lek te herstellen. De politie Maasland sloot de straat af voor het doorgaand verkeer.

“Er is een perimeter ingesteld terwijl de leiding hersteld wordt”, zegt burgemeester Sofie Vandeweerd (Open Vld). “Een aantal mensen uit de aanpalende woningen zijn uit voorzorg geëvacueerd. Maar er is geen sprake van een groot gevaar voor de omgeving.”

Rond 19.45 uur werd het lek gedicht. “Onze medewerkers moesten manueel drie meter diep graven om het lek te bereiken”, zegt David Callens van Fluvius. “Daarom heeft het twee uur geduurd voor het gedicht kon worden. De rest van de avond zullen ze nog herstellingswerken uitvoeren, maar de Europalaan kan wel weer vrijgegeven worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer