Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR). © ANP / EPA

PS redt het vel van Lahbib, maar wat betekent dat voor de buitenlandminister en de regering? “De ‘Lahbib-kaart’ zal nog vaak getrokken worden”

politiekHet vel van minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) is gered. PS en Ecolo zullen haar niet wegstemmen, maar alleen omdat ze de regering niet willen verlammen. Begraven doen ze de strijdbijl niet. “We zullen heel goed in de gaten houden wat ze allemaal doet, want we vertrouwen haar niet”, zegt de PS. Lees: Lahbib blijft opgejaagd wild en zal nog serieus zweten. Maar komt de rest van de regering er zonder kleerscheuren van af?

66 reacties

  • RIET HEIRMAN

    10 maanden geleden
    Wees maar zeker dat de PS iets in ruil hebben gekregen om lahbib in het zadel te laten blijven.
  • Benny Bertrant

    10 maanden geleden
    En morgen (donderdag) gaan ze die nog ten hemel prijzen omdat de regering mag aanblijven en kan voort bestaan of beter gezegd voort "klungelen"! Tenslotte was het achteraf maar een stormpje in een vingerdop volgens hun, veeeeeel bla bla en iedereen tevreden!
  • peter destoop

    10 maanden geleden
    ze willen het land niet verlammen? Ze willen hun hachje redden en verkiezingen zo lang mogelijk uitstellen, niet meer en niet minder. Lanceer eens poll hoeveel mensen er nu verkiezkingen willen. Je zal vetsteld staan. Want vivaldi heeft er nog niets van gebakken. Weg met dit gedrocht.
  • Johan Aerts

    10 maanden geleden
    Direct c4 mens weet duidelijk niet wat ze moet doen. Deze huidige politiekers die doen maar wat hebben er geen idee van met wat ze bezig zijn ??
  • mark germanus

    10 maanden geleden
    Wel, wij laten uwe Lahbib gerust als jullie onze PS voorzitter ook gerust laten. Belgisch compromis.