Facebook Politiezone Bodukap

Puppy Gust wordt opgeleid tot patrouillehond in politiezone Bodukap: "Nu al wennen aan luide knallen en vuurwerk" 

De politiezone Bodukap heeft een nieuw teamlid: een puppy van enkele maanden oud. Gust zal hopelijk opgeleid worden tot patrouillehond, maar pas over anderhalf jaar weten ze of hij geschikt is. Hondenbegeleidster Sofie Mertens neemt de puppy nu al in huis zodat hij al kan wennen aan verschillende situaties.

De politie van Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte heeft er een nieuw teamlid bij. Het is de bedoeling dat puppy Gust, zoals zijn papa, opgeleid wordt tot patrouillehond, maar dat is nog even afwachten. Hij moet moedig genoeg zijn om mee te kunnen gaan naar manifestaties en voetbalwedstrijden, en dat kunnen ze pas over anderhalf jaar testen. 

Gust moet op jonge leeftijd al veel ervaring opdoen zodat hij kan wennen aan allerlei situaties en geluiden. "Hij mag bijvoorbeeld niet schrikken van luide geluiden. Het is de bedoeling dat hij nu als puppy overal mee naartoe gaat, zoals naar de markt of naar de kermis. Hij moet al die plaatsen als normaal ervaren", vertelt hondenbegeleidster Sofie Mertens, die ook het baasje is van Gust.

Kane met pensioen

De puppy is een kruising tussen Mechelse en een Hollandse herder. “Maar hij ziet er eerder als een Hollandse herder uit", zegt hondenbaasje Mertens. Als puppy Gust over anderhalf jaar moedig genoeg blijkt te zijn, kan hij de plaats innemen van politiehond Kane. Hij is op dit moment negen jaar oud en toe aan een rustige, oude dag.

Gust op zijn toekomstige werkplek.
Facebook Politiezone Bodukap

Meest gelezen