© Google, Bart Van den Langenbergh

Voorwaardelijke celstraf voor klusjesman die 12-jarige jongen in caravan misbruikte op camping Breebos

Rijkevorsel -

Een 52-jarig man die op camping Breebos als klusjesman werkte en er in 2013 een 12-jarige jongen seksueel misbruikte, is door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van drie jaar met probatie-uitstel. Het slachtoffer, nu meerderjarig, kampt nog steeds met angsten. “Wat in de caravan gebeurt, blijft in de caravan.”

Britt Peeters

“Ik ben 100% in de fout gegaan. Ik heb begrepen dat J. heel angstig is, maar ik wil dat hij weet dat hem geen schuld treft”, zei D.D.W. uit Merksplas een maand geleden in de rechtbank. “Ik dacht dat ik hem liefde en affectie gaf, maar door therapie heb ik beseft dat mijn gedrag het gevolg is van eigen kindertrauma’s. Die ben ik nu aan het verwerken. Maar dat is geen excuus.”

In 2013 misbruikte hij J., een jongen van 12 op de camping Breebos in Rijkevorsel, waar hij werkte als klusjesman. Pas in 2020 kwamen de feiten aan het licht, omdat het slachtoffer ze lang heeft verdrongen. J. kende D.W. al sinds 2011, toen hij 10 jaar oud was. Hij verbleef toen tijdens weekends en vakanties op de camping in Breebos. Hij kwam regelmatig bij de caravan van D.W. op bezoek.

“Het slachtoffer kreeg cadeautjes. Het begon met 50 cent voor een snoepje, maar al snel kreeg hij ook schaatsen, gsm’s, laptops, enzovoort. Twee jaar later, toen de jongen 12 was, wilde de beklaagde meer en ging het volledig mis”, zei procureur Hanne Hendrickx.

“Terwijl de jongen in de zetel zat te gamen, wreef D.W. over zijn been, steeds hoger, om uiteindelijk over te gaan tot orale bevrediging. De jongen schrok en liep weg. De man zei tot tweemaal toe: Wat in de caravan gebeurt, blijft in de caravan’. Hij bood later ook anale seks aan. Hoewel de feiten zich jaren geleden afspeelde, kon het slachtoffer bij zijn verhoor in 2020 toch een zeer gedetailleerde verklaring afleggen. Hij kon de gevoelens die hij toen had onmiddellijk opnieuw oproepen”, klonk het.

Berichtjes

Tijdens een huiszoeking in 2021 kon volgens het parket een volgend slachtoffer geïdentificeerd worden. D.W. was op dat moment ook berichtjes aan het sturen naar een 11-jarige jongen die ook in Breebos verbleef.

“Die ‘relatie’ zat nog in de beginfase, maar de berichten tonen duidelijk een ongezonde interesse in het 11-jarige kind aan”, zei Hendrickx. Bij de huiszoeking werd ook een collectie kinderporno gevonden en een stiekem filmpje van het slachtoffer destijds op de camping.

De rechtbank besloot D.D.W. woensdag te veroordelen tot een celstraf van drie jaar met probatie-uitstel. Hij moet zich onder andere therapeutisch laten begeleiden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Misdaad Kempen